29 Березня 2024, 14:09 | Реєстрація | Вхід
/ 16-20 жовтня: Мультимедійний проект «роздІловІ» - 20 Жовтня 2018

16-20 жовтня: Мультимедійний проект «роздІловІ»

Категорія: «Події»
Дата: 20 Жовтня 2018 (Субота)
Час: 18:00
Місто: Дніпро
Місце: Палац дітей і юнацтва
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1603


16 жовтня 2018 — Івано-Франківськ, ПРОМПРИЛАД   
17 жовтня 2018 — Хмельницький, Міський будинок культури 
18 жовтня 2018 — Одеса, Театр юного глядача 
20 жовтня 2018 — Дніпро, Палац дітей і юнацтва 

Проект «роздІловІ» — унікальне поєднання сучасної поезії, музики і візуальних образів — коли працюють всі органи чуття. Учасники проекту живуть в різних країнах і мають індивідуальні проекти, але раз на рік збираються в «роздІловІ», щоб сказати про головне. Нова версія проекту буде представлена в Україні вперше. В даний час «роздІловІ» існують у двох формах: як живий виступ і як сайт rozdilovi.org у віртуальному вимірі. Під час виступу візуальна частина створюється наживо на скляній поверхні, а зображення транслюється на екран на сцені. 


Учасники проекту 

Оля Михайлюк, Київ — режисерка, художниця, перформерка. Працює в Україні, Польщі та Німеччині. Авторка експериментальних мультимедійних проектів за участю найвідоміших українських письменників, музикантів, відеоартистів. В проекті — відбір текстів, драматургія, візуалізація. 

Сергій Жадан, Харків — письменник, перекладач, публіцист. Його твори нагороджені численними національними та міжнародними відзнаками і перекладені багатьма мовами, що зробило автора одним з найпопулярніших українських письменників сучасності. В проекті — авторські тексти, голос.

Олексій Ворсоба, Мінськ — композитор, акордеоніст. Лідер інструментального тріо PortMone, високо оціненого експертами авторитетних музичних видань і премій, а також фестивальною публікою різних країн — від Португалії до Ірану. В проекті — авторські композиції, акордеон.

Томаш Сікора, Вроцлав — музикант, композитор, філософ, активний учасник українсько-польського культурного діалогу. Відомий за участю в гурті Karbido, в складі якого виступав по всі Європі і за її межами. В проекті — авторські композиції, саксофон, саундбокс.

Сергій Пілявець, Івано-Франківськ — відеоартист, віджей. Працює з музичними та театральними перформансами. Медіа-роботи виставлялись в галереях сучасного мистецтва України, Польщі та Німеччини. В проекті — візуалізація та ефекти.


Рецензії

Це радше акт, аніж вистава або читання. Акт відчуття — повне занурення у щільний темний простір чужого серця, кожен порух якого — радісний чи відчайдушний — сполохує найважливіші спогади і найпотаємніші мрії. При цьому «роздІловІ», як це не парадоксально, — надзвичайно лаконічна річ, і тому — вкрай пронизлива. / Женя Олійник, TEATRE /

«роздІловІ» — про могутність вакууму, який нерідко є середовищем існування людей, гарантом їх невидимої одиночної камери. Про всесилля любові, яка здатна цей вакуум заповнити, деактивувати, перетворити в моторошний сон-спогад. Про те, як страшно жити, але дуже хочеться... І це велика радість, що проект такої тонкості й глибини знаходиться за межами андеграунду. / Ігор Панасов, CULTPROSTIR /

Писання від руки знаходиться на перетині мови і хореографії життя. Вагання вірша дають час на трансформації, ритм твору робить рух видимим, і метаморфози стають відчутнішими, додаючи словам того, що вони не можуть вловити. В той же час поезія бореться з обмеженістю мови у здатності надавати моменту, що зараз минає, необхідного йому багатства. Вона розгортається, перекладаючи досвід у щось поза змістом. Відчайдушне прагнення вірити в життя, любов, війну і читання поезії. / Бенджамін Коуп, LITCENTR


0 коментарів

Залишити коментар

avatar