26 Квітня 2024, 02:57 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація трилогії «Український бойовикt». Дискусія - 17 Жовтня 2018

Презентація трилогії «Український бойовикt». Дискусія

Категорія: «Події»
Дата: 17 Жовтня 2018 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: м. Київ
Місце: Культурно-мистецький центр НаУКМА (2 поверх)
Адреса: вул. Іллінська, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 732


Сучасний український письменник Євген Стеблівський, автор трилогії «Український бойовик» вперше презентує свою трилогію «Звенигора», «Генерал» та «Кіборги» в стінах Могилянки. 

Роман «Генерал» вийшов з друку лише тиждень тому, в ньому розкривається особистість видатного українського командарма Юрка Тютюнника, секрети його неймовірного порятунку від двох смертних вироків, запекла боротьба української та більшовицької розвідок, справжні причини грандіозного Григор′євського повстання – та прикрі помилки, які привели генерала до співпраці з Москвою і трагічного фіналу. На прикладі драматичної долі Тютюнника автор застерігає «не сперечатись з дияволом» – бо навіть суперечка з дияволом в релігії розцінюється, як великий гріх. З дияволом не можна вести ніяких перемовин, так само, як і з імперським злом – що особливо актуально для України сьогодні. 


В романі просліджується і маловідомий досі «ірландський слід» в українській революції. Адже маленька і безстрашна Ірландія одночасно з Україною піднялася на війну за свободу в 1916-1919 роках – і виграла її у могутньої Британської імперії. Для передачі нам досвіду Ірландії і перестороги від помилок ірландців – організатори запросили голову Асоціації українців Республіки Ірландія Миколу Круцика з Дубліна. 

Для того, щоб присутні повірили в реальність суто українського бойового духу, який нічим не поступається шаленству ірландців – ми запросили «кіборга», командира захисників Донецького аеропорту Олександра Скибу («Ареса»), який командував обороною аеропорту до останніх днів його існування. 

Запрошуємо Вас долучитися до заходу 17 жовтня, о 18:00. 
Культурно-мистецький центр НаУКМА, 2 поверх. Вхід вільний!
м. Київ, вул. Іллінська, 9 (ст. метро «Контрактова площа»). 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar