23 Квітня 2024, 21:18 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичні читання жестовою мовою в PinchukArtCentre - 10 Жовтня 2018

Поетичні читання жестовою мовою в PinchukArtCentre

Категорія: «Події»
Дата: 10 Жовтня 2018 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: PinchukArtCentre
Адреса: вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 725


Чергова літературна подія в рамках публічної програми до виставки «І знову Демократія?» у PinchukArtCentre. Цього разу за підтримки інклюзивного проекту «Почути», що спрямований на пошуки та поширення нових шляхів і форм взаємодії людей та мистецтва. Поетичні читання «Мистецтво жесту» відбудуться у середу, 10 жовтня, о 19:00.


Молоді українські поети читатимуть свої вірші вголос українською та жестовою мовами: Ліа Алтухова, Катерина Волошина, Дарина Гладун, Олена Задорожна, Ксенія Іголкіна, Олександр Козинець, Павло Коробчук, Анаталій Мілецький, Лесик Панасюк, Юлія Сиромолот, Юлія Шевель, Анна Фадєєва, Аня Яблучна.

Олександра Смірнова, співзасновниця проекту«Почути», та Наталія Кравцова, перекладачка жестової мови проекту «Почути», розкажуть про те, з якими викликами стикаються слабочуючі та нечуючі люди в Україні. 

Захід відбудеться на 2-му поверсі PinchukArtCentre в експозиції виставки виставки «І знову демократія?». 

Участь безкоштовна. Обов’язкова реєстрація за посиланням:


«Почути» — це проект про мистецтво, яке доступне для кожного. Його учасники розповідають жестовою мовою поезію, проводять театральні вистави, літературні вечори, музичні концерти та шкільні уроки.

Проект було створено у жовтні 2016 року. З цього часу більше 50 поетів записали відеопоезію жестовою мовою, якою спілкується щонайменше 223 тисячі українців. 

Починаючи з вересня 2018 року проект «Почути мандрує Україною» відправився в регіони. Протягом півріччя більше ніж у 10 містах відбудуться поетичні вечори з перекладом на жестову мову. На сторінці проекту в Facebook та на Youtube-каналі публікуються відеопоезії циклу за хештегом #Почути. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar