25 Квітня 2024, 18:58 | Реєстрація | Вхід
/ «Світ не створений» Мирослава Лаюка у Києві - 4 Жовтня 2018

«Світ не створений» Мирослава Лаюка у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 04 Жовтня 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1010


Київська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію роману Мирослава Лаюка «Світ не створений», що відбудеться 4 жовтня за участю автора. Початок – о 18:30. Модераторка – Тетяна Терен.

«Світ не створений» – це роман, який об'єднує в собі кілька сюжетних ліній, а головних дійових осіб розділяють десятиліття. У пошуках відповіді на питання про створення світу автор веде нас через різні географічні точки на карті, місця та події, що на них розгортаються.


Персонажі книги розкидані у часі і просторі, але всіх їх об'єднує одне. Всі вони задаються одним і тим же питанням: для чого все відбувається в цьому світі?

«Ця книжка має більше трьох сюжетних ліній, – розповів Мирослав. – Одна з головних – це історія молодої художниці, в якої були дуже складні стосунки із рідною країною та родиною. В якийсь момент вона отримує шанс виїхати до Франції, де може реалізувати себе. Власне, її історія починається з того, що вона повертається в Україну, бо помирає її матір. Жінка вирішує робити мистецький проект, який повинен допомогти їй пізнати історію своєї матері та країни. Що більше вона розкопує цю історію, то стає більш моторошно. Героїня знаходить інформацію про своїх давніх родичів – історію кохання молодого лікаря з Києва та анархістки, заради якої він йде в степи за покликом. А третя сюжетна лінія переносить у середину XIX століття, в Карпатах, де з’являється неприємне світло, що є передвісником начебто кінця світу».

Книга Мирослава Лаюка – це історія пошуку, роздумів і людських доль. На її сторінках ви прочитаєте про ромські табори, чорнобильській зоні, зустрінетеся з Махном, підете за героями в Карпати, Лисичанськ, Париж, Східну Європу і Київ. Чи знайдуть вони відповідь на своє питання, а якщо так, то якою вона буде і чи всім з них судилося це зробити?

Мирослав Лаюк – прозаїк, поет, PhD в галузі філософії та літератури. Його дебютний роман. «Баборня» (2016) увійшов до фіналу премій «Книжка року BBC», «Еспресо. Вибір читачів», «ЛітАкцент року». Мирослав є автором поетичних книжок «Осоте!» та «Метрофобія», упорядником «Антології молодої української поезії ІІІ тисячоліття». Його вірші лягли в основу пісень гуртів «Dakh Daughters» та «OY Sound System». «Світ не створений» – другий роман письменника.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar