24 Квітня 2024, 22:23 | Реєстрація | Вхід
/ Володимир Окаринський | Наука (не) без бука в місті Т - 4 Жовтня 2018

Володимир Окаринський | Наука (не) без бука в місті Т

Категорія: «Події»
Дата: 04 Жовтня 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 7-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 712


Книгарня «Є» запрошує на лекцію «Наука (не) без бука в місті Т.?» за участю історика, автора книги «Тернопіль: місто, люди, історія» Володимира Окаринського. Захід відбудеться 4 жовтня. Початок – о 18:30. Модератор – Юрій Матевощук.

Чи будо наукове життя в Те(а)рнополі? Чи завжди він був тільки заґумінком, з якого тікали до Львова, Відня чи ще далі? Чи може він був тихою гаванню, де вчені люди могли усамітнитися, віддавшись науковим дослідженням? Можливо, тут епізодично бували ґенії науки. Або їх сюди закидала доля на довше. І чи були умови для праці таких людей в торгово-ремісничому, напіваграрному ect місті? Чи діяли в місті Т. інституції, при котрих могло розвивалися наукове життя? А може, тут визрівали гіпотези, теорії, наукові ідеї? Проживали люди, які цікавилися наукою, передплачували наукові видання, популяризували наукові знання, створювали гуртки і товариства? Які науки цікавили людей Тернополя у часи, коли місто ще було Тарнополем?

Вчені, наукові школи, видання, відкриття, винаходи... Чи пов'язано це з нашим містом, чи це тільки уявлена «реальність», мрії про нездІйснене і нездійснЕнне?

Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 7-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar