16 Квітня 2024, 09:31 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги «Святині землі чорнобильської» - 2 Жовтня 2018

Презентація книги «Святині землі чорнобильської»

Категорія: «Події»
Дата: 02 Жовтня 2018 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Оціум 51. Бібліотека на Русанівці
Адреса: вул. Ентузіастів, 51/24
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 847


«Святині землі чорнобильської» - це видання присвячене сакральній спадщині територій, що внаслідок аварії на ЧАЕС опинились на території Чорнобильської Зони відчуження. Досліджено історію не лише православних церков, а й старообрядницьких храмів і монастирів, римо-католицьких костелів та юдейських синагог. Виявлено ряд досі невідомих храмів, вперше відтворено історію значної кількості православних храмів та каплиць, також вперше репрезентовано старообрядницьку, римо-католицьку та юдейську сакральну спадщину. Окрім храмів Чорнобильського та Поліського районів Київської області, вперше досліджено храми Народицького та Овруцького районів Житомирської області.


Автори Кирило Степанець та Олександр Михайлик тривалий час займались польовими дослідженнями, пошуками інформації у рідкісних і маловідомих довідкових та картографічних джерелах, художніх творах. 

Цим виданням вони прагнули подати відомості про усі православні, старообрядницькі, римо-католицькі та юдейські храми, що існують або існували на території нинішньої Чорнобильської Зони відчуження. Автори доводять, що сакральна спадщина Зони відчуження є цінною, а сакральні пам’ятки потребують захисту та подальшого збереження.


2 жовтня, 19:00. Київ, Оціум 51. Бібліотека на Русанівці, вул. Ентузіастів, 51/24


0 коментарів

Залишити коментар

avatar