18 Квітня 2024, 04:01 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч з Андре Рошем | Книга «Перша стать» - 1 Жовтня 2018

Зустріч з Андре Рошем | Книга «Перша стать»

Категорія: «Події»
Дата: 01 Жовтня 2018 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Медіатека Французького Інституту в Україні
Адреса: вул. Олеся Гончара, 84
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 823


1 жовтня, о 19:00, у Медіатеці Французького Інституту в Україні пройде зустріч з істориком Андре Рошем та презентація українського перекладу його книги «Перша стать» (видавництво «Основи»).

У дослідженні Рош аналізує документи, особисті щоденники, анекдоти, народні пісні, газети та інші пам’ятки, які найкраще ілюструють формування рис маскулінності. За точку відліку Андре Рош бере Французьку Революцію, яка змінила сприйняття: чоловіка-короля, чоловіка-батька, чоловіка-воїна, чоловіка для сім’ї та для суспільства. Автор розглядає сприйняття чоловічого тіла та зовнішності, зміни в чоловічій освіті та обрядах ініціації. Окремі розділи присвячені зміні вимог до «справжнього» чоловіка відповідно до потреб міста чи села.


«Хоч в основі дослідження лежить французька історія, книжка буде близькою українським читачам, адже вони впізнають чимало знайомих життєвих реалій. Читання стає особливо цікавим, якщо звернути увагу на те, що "мужність”, чи то пак "чоловічість”, зрідка стає предметом досліджень. Ці риси сприймають, як самі собою зрозумілі, такі, що не потребують опису. Книга Андре Роша — добра нагода порушити мовчання», – коментує перекладачка Ірина Славінська.

Андре Рош — сучасний французький історик. Здобув ступінь доктора філософії у Страсбурзькому університеті. Автор багатьох книг та публікацій, якими захоплюється читацька аудиторія закордоном.

Це видання було здійснене за підтримки видавничих програм Французького інституту, а також Програми сприяння видавничій справі «Сковорода» Посольства Франції та Французького інституту в Україні.

Вхід вільний за попердньою реєстрацією тут: https://goo.gl/nFKWAV


0 коментарів

Залишити коментар

avatar