28 Березня 2024, 23:48 | Реєстрація | Вхід
/ Книжковий фестиваль Book Space у Дніпрі - 30 Вересня 2018

Книжковий фестиваль Book Space у Дніпрі

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 30 Вересня 2018 (Неділя)
Час: 10:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: площа імені Героїв Майдану
Адреса: проспект Дмитра Яворницького
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4914


28-30 вересня в Дніпрі триватиме міжнародний книжковий фестиваль Book Space.

На центральній площі міста — імені Героїв Майдану — наприкінці вересня цього року виросте «космічне поселення», майже марсіанське за своїм виглядом. 

«У Дніпра завдяки програмі «Культурна столиця» тепер буде свій книжковий фестиваль. Ми недарма назвали його Book Space. Космос для нас — це не тільки трохи іронічне відсилання до Дніпра, як «космічної столиці», де виготовляють ракети. Космос — це про новий образ міста, сучасний та інноваційний, про все прогресивне, що в нас відбувається, все, чим ми можемо стати, якщо будемо прагнути більшого і дивитися не назад, а вперед», — каже арт-директорка фестивалю Вікторія Наріжна. Вона підзауважує, що книжковий світ — це теж своєрідний космос, і навіть інтелектуальний всесвіт. Це місце, де відтепер має збиратися інтелектуальна еліта України, і не тільки нашої країни. «Ми мріємо, щоб  наш фестиваль став з роками таким — інноваційним майданчиком для книги, яка йде на крок попереду, середовищем, в якому обговорюються, а може, і народжуються, нові підходи до видання, нові технології, нові типи наративів. Але в нашому серці і на наших стендах завжди залишиться місце для старої доброї паперової книги, тому що це теж наша велика любов», — говорить пані Вікторія.


Book Space – міжнародний книжковий фестиваль у Дніпрі, який уперше відбудеться 28-30 вересня 2018 року. В межах фестивалю плануються книжковий ярмарок, в якому візьме участь не менше 50 українських видавництв, зустрічі з українськими і зарубіжними авторами, презентації книжкових новинок, дискусії, лекції, виставки, музичні події. 

Серед гостей свою участь уже підтвердили Сергій Плохій (США), Мартин Шойбле (Німеччина), Андре Рош (Франція), Яцек Денель (Польща), Ґленн Рінґтвед (Данія), Ульрике Альмут Зандіг (Німеччина), Оксана Забужко (Україна), Ірена Карпа (Україна), Ірен Роздобудько (Україна), Юрій Макаров (Україна), Мар’яна Савка (Україна) Руслан Горовий (Україна), Марія Галіна (Україна/Росія), Аркадій Штипель (Україна/Росія), Григорій Семенчук (Україна), Галина Крук (Україна), Світлана Поваляєва (Україна) та інші (загальною чисельністю понад 30 осіб).


Ярмарок буде розташований у двох частинах: павільйон дорослої літератури (на площі біля ОДА) та павільйон дитячої літератури (у Сквері Героїв, біля інклюзивного парку). Фестиваль передбачає проведення паралельних подій одразу на кількох майданчиках: п’ять локацій в будівлі ОДА, поетична кав’ярня (простір, виділений в межах фуд-корту), Space Hub, дитяча сцена біля павільйону дитячої літератури, музична сцена в саду Музею українського живопису. 

В межах фестивалю передбачені такі паралельні програми:

  • центральна програма фестивалю під назвою «Трансформації»;
  • дитяча програма;
  • поетична програма;
  • історична програма;
  • освітня програма;
  • бізнес-програма;
  • музична програма;
  • видавнича програма (майданчик для презентацій, запропонованих видавництвами-учасниками).
«Від самого початку це задумувалось, як фестиваль, де буде ярмарок і можна буде придбати книжки всіх напрямів — одразу від видавців. Це буде програма на кількох майданчиках, де презентуватимуть книжки, де буде читальня, покази фільмів, лекції, перформанси, концерти — насичена багатогранна програма, яка має представити максимальний спектр інтересів», — розповідає арт-директорка. 

У п’ятницю та суботу ввечері — концерти від Qarpa, DZOB, дніпровського гурту джазового проекту Мар’яни Савки «В саду». Окрім того, у п’ятницю планується експериментальна програма з живим читанням віршів поетами. Буде й дитячий майданчик. До речі, останній день виставки — 30 вересня — припадає на Всеукраїнський день бібліотек. 

Сайт фестивалю: bookspacefest.com
Сторінка фестивалю Book Space у Facebook: www.facebook.com/bookspacefest/
В анонсі використано матеріали Газети «День» 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar