28 Березня 2024, 18:04 | Реєстрація | Вхід
/ «Коли русалки по землі ходили» Юлії Буйських в Києві - 17 Вересня 2018

«Коли русалки по землі ходили» Юлії Буйських в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 17 Вересня 2018 (Понеділок)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 833


Книгарня «Є» та видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» запрошують на презентацію книжки Юлії Буйських «Коли русалки по землі ходили», що відбудеться 17 вересня за участю авторки. Початок – о 18:30.


Здавна й дотепер українці вірили в русалок, відьом та потерчат, уважали, що «нечистий» дух передчасно померлих змушує їх «ходити» після смерті й шкодити живим, а лісами сновигають звабники-перелесники. Доля та Смерть в уявленнях людей були цілком реальними створіннями, які мали жіночу подобу, так само як Пропасниця та Чума, Неділя і П’ятниця… Розмаїття надприродних істот, чиє походження, вигляд і функції тісно пов’язані із повсякденням людей, становить складну систему міфологічних уявлень населення України. 

Ця книжка – поєднання наукової інтерпретації міфологічних вірувань і уявлень українців та «живих» усних текстів, записаних авторкою від носіїв традиції в різних регіонах України. Традиційні жіночі постаті української міфології проаналізовані разом із такими явищами культури, як народна релігійність і народна медицина.


Юлiя Буйських народилася в 1985 році в Києві. Випускниця історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Етнолог, антрополог, кандидатка історичних наук. У 2014-2015 роках – стипендіатка програми польського уряду для молодих вчених (Студії Східної Європи Варшавського університету, Інститут етнології та культурної антропології Варшавського університету). У 2015-2016 роках була стипендіаткою Вишеградського Фонду в Інституті етнології та культурної антропології Варшавського університету. Коло наукових інтересів: антропологія релігії, «народна релігія» українців, традиційні магічні практики і міфологічні вірування.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Телефон: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar