26 Квітня 2024, 01:54 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч із Пітером Х. Фогтдалем (Данія) у Львові - 7 Вересня 2018

Зустріч із Пітером Х. Фогтдалем (Данія) у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 07 Вересня 2018 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Книжковий Лев»
Адреса: просп. Шевченка, 14
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 829


Напередодні Форуму видавців до України завітає автор видавництва «ФАБУЛА» Пітер Х. Фогтдаль (Данія). Запрошуємо вас на зустріч із Пітером 7 вересня, о 18:00, у львівській книгарні «Книжковий ЛЕВ», що на проспекті Шевченка, 14. 

Фогтдаль дуже-дуже багато мандрує, та вирішив ще раз відвідати саме ваше місто, бо Львів став для нього особливим! Він написав, що приїде лише працювати, та не зміг втриматися від запропонованої зустрічі, бо ця людина не може без спілкування, і насамперед з читачами))

Пітер Х. Фогтдаль — особлива людина для нашого видавництва. Він є першим іноземним автором, з яким нам поталанило познайомитись особисто під час минулорічного Форуму Видавців, де він був почесним гостем. Ми цінуємо позитивне ставлення Пітера до життя та його невичерпне почуття гумору. Та, перш за все, це професіонал, який відверто розповідає про творчі процеси і власні почуття.

Львів, ми вам щиро заздримо! Приходьте на зустріч - ви не пошкодуєте!

Пітер Х. Фогтдаль буде у Львові з 4 до 10 вересня. Якщо ви хотіли би поспілкуватись із нашим гостем заздалегідь (скайп, письмове інтерв’ю) або наживо, під час його перебування в Україні, телефонуйте: Наталя Домбровська +380 95 594 32 24

 

Пітер Х. Фогтдаль (1956) народився в Копенгагені (Данія). Навчання розпочав у 1975 році в Копенгагенському університеті, а в 1977 році переїхав до США, де вивчав драматичне мистецтво в Університеті штату Каліфорнія. Дебютував як драматург у 1984 році, ставши автором кількох телевізійних комедійних серіалів. Працював також на радіо, де його сатиричні програми про сучасну духовність, астрологію і навіть футбол користувалися широкою популярністю. 1990 року опублікував незвичайну книгу про астрологію «Чи могли б ви наступити на медузу?», яка миттєво стала бестселером і витримала сім перевидань тільки у США.

Відтоді Пітер Х. Фогтдаль остаточно визначився з покликанням і зосередився на письменницькій праці та викладанні. Нині на його рахунку дванадцять різноманітних романів — історичних, сатиричних, трагікомічних, гротескових, нуарних, сюрреалістичних — і просто життєрадісних і лукавих. Серед найпопулярніших — «Царська карлиця» (2006), із якою видавництво «Фабула» вперше знайомить українського читача.

Творчість письменника відзначено рядом літературних нагород, у тому числі французькою премією Ле Шантильї, а в 2007 році «Царську карлицю» за версією найкрупнішої данської газети «Юлландс-Постен» було визнано одним із трьох найкращих романів року в Європі.

«Царська карлиця»
Цей першорядний роман данського прозаїка, який живе в США, став бестселером і був перекладений англійською, французькою, португальською та іншими європейськими мовами. Вісімнадцяте століття — з усіма його парадоксами. Сорін — карлиця-данка, подарована королем Данії російському цареві Петру I, якому припали до душі блискуча дотепність, інтелект і чарівне неподобство крихти. Цар відвозить своє надбання до Санкт-Петербурга — і тільки мужність, саркастичний склад розуму і їдкий скепсис допомагають героїні вижити серед вошивого і брудного натовпу придворних виродків і подолати самотність.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar