29 Березня 2024, 17:42 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки Остапа Сливинського «Зимовий король» - 6 Вересня 2018

Презентація збірки Остапа Сливинського «Зимовий король»

Категорія: «Події»
Дата: 06 Вересня 2018 (Четвер)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 838


Львівська Книгарня «Є» спільно з Видавництво Старого Лева запрошує на презентацію нової поетичної збірки письменника, перекладача, критика, есеїста Остапа Сливинського «Зимовий король» за участю автора. Модераторка — Гаська Шиян.

Під обкладинкою нової книжки Остапа Сливинського читачі знайдуть як добре відомі та давно улюблені вірші автора, які входили до збірок «Адам» і «М'яч у пітьмі», так і нові поезії, написані впродовж 2013-2018 років й об’єднані у цикл «Зимовий король». Як розповідає автор, у більшості нових віршів є персонажі, які мають свою історію і говорять про щось пережите.

«Звичайно, у кожному вірші є частинка власного «я», – розповідає Остап Сливинський. – Проте персонаж дозволяє мені бути мінливим, шукати різну мову, різні способи говорити про світ. У моїх віршах багато старших людей і дітей. Вважаю, що дитинство – це не лише безтурботність, радість, це також доволі непередбачуваний і загрозливий період, в якому є біль, сором, тривога. Також для мене важлива старість як накопичення досвіду. Здобуваючи досвід, ми наче відновлюймо баланс, стаємо на дві ноги. І коли цей досвід старшої людини сплітається з дитинним досвідом, людина стає цілісною. У цих віршах я намагався створити цілісних персонажів, які прожили повний життєвий цикл і мають що розказати».


Остап Сливинський – поет, перекладач та літературознавець. Вірші, критичні статті та есеїстика перекладалися англійською, білоруською, болгарською, галісійською, іспанською, латвійською, литовською, німецькою, російською, сербською, словацькою, словенською, польською, португальською, хорватською, чеською, шведською мовами, публікувалися в українських та закордонних виданнях. Перекладає художню і наукову літературу з англійської, білоруської, болгарської, македонської, польської, російської мов.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar