29 Березня 2024, 16:54 | Реєстрація | Вхід
/ Творча зустріч з Євгеном Лакінським у Франківську - 5 Вересня 2018

Творча зустріч з Євгеном Лакінським у Франківську

Категорія: «Події»
Дата: 05 Вересня 2018 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 714


Книгарня «Є» та видавництво «Нора-Друк» запрошують на творчу зустріч з Євгеном Лакінським – автором книжки «Мій Квебек. Люди, мови і життя у Квебеку і навколишній Канаді», що відбудеться 5 вересня. Початок – о 18:30.

Ця книжка – про Квебек, його історію і сьогодення, його проблеми і досягнення, його боротьбу за власну мову й національну гідність. Це щира і дотепна розповідь автора, який народився і виріс в Україні, а в Квебеку живе з вересня 2000 року. Квебек – край із власною ідентичністю, традиціями, історією і діалектом. За культурою, він більш європейський, ніж інші провінції. Квебекуа (мешканці Квебеку) – окрема нація; 2006 року це визнав і федеральний парламент Канади. Квебек відрізняється як від решти Канади, так і від Франції.


Євген Лакінський народився в Одесі, закінчив Одеський політех. У 2000 іммігрував до Квебеку. Інтегрувався до франкомовного суспільства, вчився у кількох університетах, працював у найрізноманітніших місцях – від дослідника у лабораторії з біоінформатики, до вантажника на складі з одягом, від бібліотекаря у Парламенті Квебеку, до аудитора у Міністерстві оборони Канади. Автор публікацій про Квебек в українських медіа: «Тексти», «Портал мовної політики», «Новинарня», «Україна молода», «Телекритика» та ін.


Івано-Франківська Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar