23 Квітня 2024, 20:25 | Реєстрація | Вхід
/ 100-річчя від дня народження Ігоря Качуровського - 1 Вересня 2018

100-річчя від дня народження Ігоря Качуровського

Категорія: «Події»
Дата: 01 Вересня 2018 (Субота)
Час: 11:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Крути
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 887


«Найбагатогранніша творча особистість у сучасній українській літературі». Так схарактеризував Ігоря Качуровського ґуру літературної критики Михайло Слабошпицький у своїй книжці «25 поетів української діяспори».

Поет — послідовник київських неоклясиків, прозаїк, перекладач, автор творів для дітей, дослідник історії й теорії літератури, публіцист, радіожурналіст, який 20 років життя присвятив праці на Радіо «Свобода», та ще й мітолог і міколог (грибознавець) — усе це Ігор Качуровський.


Його життя дорівнює цілій епосі, його доля — достоту «міст через безодню неминучости», за його власною метафорою з ранньої поезії «Нова доба», і цей міст, фактично, поєднав два береги української Незалежности. Пройшовши жорсткими щаблями еміґрантської долі, Ігор Качуровський, згідно зі своїм заповітом, знайшов останній спочинок в українській землі — землі рідних Крут.

І саме в Крутах 1 вересня 2018 року вшановуватиметься його 100-річчя.

Початок урочистостей — об 11.00 на могилі Поета: панахида, виступи гостей церемонії.

Опісля в сільському Будинку культури — виступи гостей, виконання пісень на слова Ігоря Качуровського, постановка «Фраґменти листування Ігоря Качуровського і Миколи Шкурка» (автор сценарію — Марина Коломійченко). У вестибюлі — виставка книжок Ігоря Качуровського (видавництво «Кліо», директор — Віра Соловйова).




0 коментарів

Залишити коментар

avatar