29 Березня 2024, 12:39 | Реєстрація | Вхід
/ 21 серпня: Акція на підтримку Олега Сенцова - 21 Серпня 2018

21 серпня: Акція на підтримку Олега Сенцова

Категорія: «Події»
Дата: 21 Серпня 2018 (Вівторок)
Час: 10:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Посольство Росії в Києві
Адреса: Повітрофлотський проспект, 27
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 938


21 серпня об 11.00, на 100-й день голодування режисера і письменника Олега Сенцова, Український ПЕН спільно з Центром Громадянських Свобод проведе акцію біля Посольства Росії в Києві.

Організатори закликають киян прийти до Посольства, щоби висловити свою підтримку Олегу Сенцову і продемонструвати світу, що Україна пам’ятає і бореться за своїх політв’язнів.

Акція «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане частиною міжнародної ініціативи, започаткованої Міжнародним ПЕНом у Лондоні.


Нагадаємо, що 14 серпня Міжнародний ПЕН оголосив марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова, які до 20 серпня можна надсилати на адресу: aurelia.Dondo@pen-international.org. 21 серпня всі листи будуть роздруковані й принесені до посольств Росії в різних країнах – з вимогою, щоби Сенцов почав отримувати кореспонденцію і як нагадування високопосадовцям, що вони не мають права мовчати в цій ситуації.

Учасники акції біля Посольства в Києві також читатимуть листи до Олега та його оповідання. Символом міжнародної акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане колючий дріт, який організатори акції закликають використовувати на плакатах, футболках і приносити на саму акцію.

Окрім України та Великої Британії, акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» одночасно відбудуться в Кенії, Швеції, Данії та Сполучених Штатах Америки. В Україні до Києва приєдналися Вінниця та Львів.


Контакт: 0953173224, ukraine.pen@gmail.com


З листів до Олега Сенцова

Дорогий Олеже, 

пишу тобі сьогодні з надією, що цей лист якимось чином дійде до тебе. Я знаю, що ти не отримуєш листів. Надто боляче думати, що ти втратив свою свободу так раптово і безпричинно, що тебе тримають далеко від сім’ї і дітей, що навіть коли вони все в тебе відібрали, немає можливості передати тобі хоча би наші слова підтримки.

Вони бояться наших слів; вони бояться усвідомлювати, що люди в усьому світі підтримують тебе. Я пишу з надією, що одного прекрасного дня ти будеш звільнений і зможеш побачити, як багато людей стояли поруч відсампочатку. Що ми читаємо новини і шукаємо твоє ім’я, що боїмося найгіршого, але ніколи не втрачаємо надії.

Я хочу, щоб ти побачив вплив своєї рішучості й жертви на так багато людей у всьому світі. Безглузда неправда і маневрування російської влади тільки посилюють нашу рішучість. У своїх спробах змусити тебе замовкнути, те, що вони зробили, лиш робить гучнішим твій голос із-за ґрат. Сьогодні ти в камері, яка здається звуконепроникною. Якби ти тільки знав, що в усьому світі люди називають твоє ім’я, засуджуючи поведінку російського уряду і закликаючи до твоєї свободи.

Твоя сміливість дає мужність нам усім. Ти потрібен нам. Не здавайся. 
Світлана Алексієвич
письменниця, лауреатка Нобелівської премії (Білорусь)


Дорогий Олеже,

як колега-художник я надсилаю Вам свої найтепліші вітання, з надією, що справедливість і правда переможуть і Ви скоро будете звільнені від Вашого жахливого випробування.
Будьте тверді й сповнені надії. Ми всі думаємо про Вас.
З любов’ю,
Майк Ліписьменник і кінорежисер (Велика Британія) 

Дорогий Олег Сенцов!

Хоч Ви і в тюрмі, але Ви не одні. Ми приєднуємося до Вашої мужньої боротьби проти цензури і деспотизму.  
Марджі Орфорд
журналістка, південно-африканська письменниця 

Дорогий Олеже,

не думай, що тебе забули. Не думай, що ми не хвилюємося. Не думай, що вони перемагають. Не думай, що твоя боротьба безсенсовна. Ми пам’ятаємо, ми піклуємося, вони не перемагають, твоя боротьба благородна, хоробра і натхненна. Я солідарний з тобою.
Щиро твій,
Янн Мартеллписьменник (Канада)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar