18 Квітня 2024, 22:10 | Реєстрація | Вхід
/ «Темний бік будинку» Марини Макущенко у Києві - 26 Травня 2018

«Темний бік будинку» Марини Макущенко у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 26 Травня 2018 (Субота)
Час: 13:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Мистецький центр «Шоколадний будинок», Київська НКГ
Адреса: вул. Шовковична, 17/2, біла зала
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 979


Запрошуємо киян вирушити у подорож захованим світом старих будинків Києва разом із письменницею Мариною Макущенко. У суботу, 26 травня, у «Шоколадному будиночку» (вул. Шовковична, 17/2, біла зала), який є водночас є і одним із героїв книжки, письменниця вперше презентує своє підліткове фентезі «Темний бік будинку». Модеруватиме зустріч гід та екскурсовод Олексій Шимановський. Початок о 13:00.

«Темний бік будинку» — книжка про те, як київські домовики долають зло та рятують стару архітектуру нашого міста. Цю історію записала письменниця та мисливиця за враженнями — після того, як особисто обійшла усі кімнати, зазирнула в пічки та кутки Будинків. Провела інтерв'ю з істориками та попрацювала в архівах, вивчаючи історію та міфи Києва. За збереження історичної архітектури авторка боролася як телевізійний журналіст, та як мрійниця вона бореться за те, щоб старі Будинки жили заради нових ідей і нових Духів.

«Я могла би назвати своєю місією — зацікавити підлітків київською історією, архітектурним мистецтвом, народною міфологією...Та це не буде правдою. Вважатиму це приємним побічним ефектом. Передусім, це – цікава історія. І я отримала насолоду від часу, який прожила у цих Будинках, у цій компанії. Буду втішена, якщо заселю туди, на деякий час, і своїх читачів», — розповіла Марина Макущенко.


Люди покинули красиві столичні маєтки, але забули забрати Духів Будинків. Голодні, самотні та невидимі мешканці продовжують захищати оселі та понад усе шанують споконвічні традиції. Яра — донька звичайного київського домовика — завжди підозрювала, що вона не така, як усі. Дівчина опиняється у вирі потойбічних інтриг і дізнається страшну таємницю свого народження. Та саме її інакшість допомагає їй протистояти злу, знайти кохання та зрештою порозумітись із батьками.

Книжку можна придбати заздалегідь:
  • онлайн https://goo.gl/YoZbBU
  • у Книгарні-кав'ярні Видавництва Старого Лева (вул. Прорізна, 10)
  • в офісі Видавництва Старого Лева (вул. Нижній Вал, 3-7)
Марина Макущенко — письменниця і телевізійний журналіст. Автор циклів телесюжетів про відлюдників, страх та материнство. Її перша художня книга про страх любити і довіряти вийшла у 2015 р. Цікавиться аргентинським танго, кінезіологією, психологією стосунків та українським культурним спадком. Любить читати в метро, гуляти в лісі та слухати класичну музику. Неприхований фанат кави. Має коханого чоловіка, маленьку донечку та завжди набурмосеного цвергшнауцера.

Олексій Шимановський — екскурсовод, автор екскурсій та квестів, координатор культурно-розважальних проектів.


26 травня. Початок о 13:00.
Мистецький центр «Шоколадний будинок», Київська НКГ, Шовковична, 17/2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar