25 Квітня 2024, 14:31 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація арт-буку «НепрОсті» Прохаська у Львові - 24 Травня 2018

Презентація арт-буку «НепрОсті» Прохаська у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 24 Травня 2018 (Четвер)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 835


Львівська Книгарня «Є» спільно з видавництвом «Terra incognita» запрошує на презентацію арт-буку «НепрОсті» за участю автора Тараса Прохаська, ілюстраторки Юлії Табенської та співзасновниці видавництва «Terra incognita» Ярини Винницької.

«НепрОсті» Тараса Прохаська – один із найзнаковіших романів української сучасної літератури. Вперше вийшов далекого 2002 році, він продовжує надихати митців на створення перформансів, опер, інсталяцій, кінофільмів. І ось тепер арт-бук.

За словами письменника, «Юлині ілюстрації стали органічним продовженням тексту. Їх треба читати. Це так, ніби вона дописала ще сто сторінок до мого роману». «НепрОсті» Тараса Прохаська «розпочали нову добу сучасної української прози» (Євген Баран), і його за це «хоч сьогодні можна висувати на Нобелівською премію в області літератури» (Сергій Жадан). Альтернативна міфологія Карпат першої половини ХХ ст., розказана через історію «непрОстих» (так гуцули називали «земляних богів» – людей з паранормальними здібностями) письменником-мольфаром і намальована не менше магічною художницею Юлією Табенською, зачарує вас довіку у Карпатський край. Тому не шукайте червону руту вечорами, а просто читайте «НепрОстих».


Юлія Табенська – художниця з Кам’янця-Подільського, член Спілки дизайнерів України (2015), стипендіатка Goude Polonia-2015. У 2005 р. закінчила магістратуру в Українській академії друкарства у м. Львів (кафедра книжкової графіки та дизайну друкованої продукції). З 2007-2016 працювала у Кам’янець-Подільському національному університеті імені І. Огієнка.

Найзнаковіші книги, проілюстровані Юлією Табенською, – арт-бук «Скриня. Речі Сили» («Видавництво Старого Лева», найкраща книга Форуму 2016 і персональна відзнака мера Львова), дитячий арт-бук «Наречена» (видавництво «Terra Incognita», Книга Форуму 2017 і Книга року), різдвяна казка зі Львова «У країні сирних коників» (у співпраці з Олегом Денисенком та Остапом Лозинським).


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar