29 Березня 2024, 11:54 | Реєстрація | Вхід
/ Читацький клуб: «Бог дрібниць» Арундаті Рой - 21 Травня 2018

Читацький клуб: «Бог дрібниць» Арундаті Рой

Категорія: «Події»
Дата: 21 Травня 2018 (Понеділок)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 796


Якщо Ви давно хотіли поговорити про улюблені книжки у неформальній атмосфері, але не мали нагоди, запрошуємо до Читацького клубу «ЛітАкценту»! Наступна зустріч відбудеться у Київській Книгарні «Є» 21-го травня, о 18:30 (передостанній понеділок місяця), модераторка Богдана Романцова

Зустріч буде присвячено роману «Бог дрібниць» Арундаті Рой. Поговоримо про: 

  • mixed culture: індійська письменниця, що завоювала британський ринок, 
  • подолати колоніальність у собі: чиїми очима бачить світ Рой,
  • касти, комунізм, бідність та інші проблеми Індії, яких нема на листівках,
  • одна Індія чи безліч Індій? 
  • приречена на інакшість – жінка в Індії як недоторканна серед недоторканних,
  • «вона винайшла власну мову» (Дж. Апдайк) – стилістика Арундаті Рой, 

Арундаті Рой (нар. 1961) – індійська письменниця і громадська активістка. Авторка романів «Бог дрібниць», «Міністерство найвищого щастя» і численних нарисів та есеїв. 

Мати Арундаті Рой – індійська християнка з південного заходу країни, батько – індус з Бенгалії, власник чайної плантаціі. Дитинство Арундаті Рой провела в місті Аймана в Кералі, у16 років переїхала в Делі, де живе до цього часу. У 1997 році вийшов напівавтобіографічний роман Рой «Бог дрібниць», що оповідає про її дитинство в християнській родині в Кералі. В центрі тексту - теми, ключові для сучасної Індії: кастова система, роль жінки, релігійні та культурні суперечності, а також роль комуністичної партії в формуванні новітньої історії. Рукопис, надісланий до Великобританії, викликав такий інтерес, що один з видавців Девід Годвін прилетів до Індії, щоб стати першим агентом Рой. Невдовзі за публікцію роману боролося вже вісім видавництв. Арундаті Рой продала права на публікацію своєї книги в 21 країні за 500 000 фунтів стерлінгів. І того ж року здобула Букерівську премію. 

Згодом Арундаті Рой використовувала свою популярність, щоб звернути увагу громадськості до важливих політичних проблем. У низці есеїв і промов вона виступила проти атомного озброєння Індії та Пакистану, проти агресивної політики Сполучених Штатів, Світового банку і СОТ. Зараз Рой є однією з найвідоміших активісток екологічного, мирного і антиглобалізаційних рухів. Другий роман Рой «Міністерство найвищого щастя» вийшов у 2017 і ввійшов у лонг-ліст Букерівської премії-2017. 


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar