20 Квітня 2024, 17:47 | Реєстрація | Вхід
/ Дитяча субота: Карел Чапек «Дарочка, або Життя цуценяти» - 19 Травня 2018

Дитяча субота: Карел Чапек «Дарочка, або Життя цуценяти»

Категорія: «Події»
Дата: 19 Травня 2018 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 911


Київська Книгарня «Є», Чеський центр у Києві та видавництво «Апріорі» запрошують на презентацію українського видання книжки Карела Чапека «Дарочка, або Життя цуценяти», що входить до золотого фонду світової дитячої літератури.

«Дарочка, або Життя цуценяти» – книжка для дітей, яку написав і проілюстрував власними дотепними малюнками та фотографіями чеський письменник Карел Чапек. Книжка, вперше надрукована 1933 року, одразу увійшла до розряду класики дитячої літератури. Відтоді й дотепер кожне покоління маленьких чехів має своє перевидання «Дарочки», і то не одне. «Дарочку» читали вголос, ставили у театрах і навіть екранізували як мультсеріал. І ось на початку 2018 року «Дарочка» вийшла й в Україні в перекладі Петра Козланюка.


У презентації візьме участь директорка Чеського центру в Києві Луціє Ржегоржікова, яка розповість про те, як Дарочка стала улюбленим цуценятком чеських дітлахів. Актор театру імені Івана Франка Павло Піскун прочитає вибрані уривки про те, як бешкетувала Дарочка й переповість казки, якими забавляв її господар, аби хоч хвильку посиділа тихо, а художник Ілля Угнівенко проведе майстер-клас і навчить усіх охочих малювати непосидючого песика. Модераторка – Олена Крушинська.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar