28 Березня 2024, 19:35 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація трилера Ілларіона Павлюка «Білий попіл» - 11 Травня 2018

Презентація трилера Ілларіона Павлюка «Білий попіл»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Травня 2018 (П'ятниця)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 995


Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію трилера в стилі нуар Ілларіона Павлюка «Білий попіл», що відбудеться 11 травня за участю автора.

«Білий попіл» – це надзвичайно цікавий, атмосферний та водночас динамічний трилер у стилі нуар. У ньому повно загадок, що їх до останнього кортить розкрити. І, згідно з законами жанру, найменша деталь свого часу неодмінно отримує блискавичне пояснення. Але особливість роману в тому, що кожна таємниця врешті-решт матиме не одне, а відразу два трактування – логічне і містичне. Тому, залежно від світосприйняття читача, роман стає чи то детективним трилером, чи то містичним.

Ілларіон Павлюк каже, що до написання книжки його спонукало обурення тим, як екранізують Гоголя наші східні сусіди, які вважають його «своїм»: 

«Власне, все почалося з обговорення тенденцій їхнього кінематографа з другом. Ну, й почав думати, що такого можна зняти. Потім вирішив не буквально за Гоголем, а навколо нього. І от і виникла ідея. Якщо уявити, що «Вій» – то історія, яку Микола Васильович почув від якихось селян, й вони в неї щиро вірили, бо дещо загадкове й справді сталося... Тоді що ж там трапилося насправді? Ми ж бо не повіримо у відьму, що літає у гробі? Чи, може... Може, зрештою повіримо навіть ми? Так я вигадав персонажа. Детектива, який не вірить у все те марновірство та забобони, але змушений розслідувати справу, яку всі вважають проявом потойбічного. Від думки написати сценарій відмовився. Написав книжку. Коли написав першу редакцію, так би мовити «вигнав» сюжет, дійшов до фіналу, то почитав твір Михайлові Бриниху. Він ставив багато питань – і я зрозумів, що щось лишилося виключно в моїй голові, не потрапивши на папір. Тоді розпочав «копати вглиб»: проробляти мотивацію героїв й антигероїв, вдосконалювати та насичувати деталями «всесвіт» вигаданого хутора Білий Попіл. Досі не вірю, що моя перша книжка виходить друком. Бо, попри ударні темпи написання «Білого попелу», йшов я до цієї події понад десять років».


Приватному детективу Тарасу Білому замовляють розслідувати вбивство панночки. Обвинувачують такого собі семінариста Хому Брута, й справа ніби геть зрозуміла... Втім, хутір, де сталося вбивство, приховує таємницю. І ця таємниця – страшніша за всі оповідки про панночку, яка встала з гробу.

Ілларіон Павлюк – журналіст і теледокументаліст, автор низки гучних документальних стрічок. Народився 1980 року на Херсонщині в місті Скадовськ. Вивчав журналістику в Східноукраїнському національному університеті (м. Луганськ). 2001 року переїхав до Києва. Починав телевізійний шлях у новинах як репортер-міжнародник – спеціалізувався на арабо-ізраїльському конфлікті. Останні десять років працює над виробництвом телевізійних програм, ігрових серіалів і документальних фільмів як продюсер та сценарист. 2015-го брав участь у війні на Cході в складі добровольчого батальйону. Одружений, батько п’ятьох дітей.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Телефон: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar