19 Квітня 2024, 23:11 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги «Сорок джерел» Бориса Єґіазаряна - 10 Травня 2018

Презентація книги «Сорок джерел» Бориса Єґіазаряна

Категорія: «Події»
Дата: 10 Травня 2018 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Майстер Клас
Адреса: вул. Богдана Хмельницького 57Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 805


У четвер, 10 травня, Дім МК та Видавництво Старого Лева презентують збірку короткої прози і поезії в українському перекладі «Сорок джерел» видатного українського художника вірменського походження Борис Єґіазарян. Під час презентації автор розповість, що змусило його – художника – писати прозу і поезію, як виринали спогади і розгорталися видивом на папері, де те місце сили – Сорок Джерел - яке дотепер сповнює його життєдайністю, вірою в красу і любов. Бесіду із ним та іншими учасниками створення книги модерує журналістка Ірина Славінська. Початок о 19:00.

Переклав українською добірку короткої прози і поезії Анушаван Месропян, редагувала Катерина Сінченко. Оформив Борис Єґіазарян та дизайнерка Вікторія Односум.


Борис Єґіазарян — український художник вірменського походження. Після закінчення Київської національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Борис Єґіазарян поїхав до Вірменії, після Карабаського конфлікту змушений був разом з іншими добровольцями пильнувати кордони країни. Після фронту повернувся до художньої майстерні, але творити вже не міг. Між художником і творчістю постала величезна прірва.

Роботи представлені в колекціях Національного музею «Київська картинна галерея», Київського національного музею російського мистецтва, Національної галереї Вірменії, Музею Сергія Параджанова в Єревані, Резиденції Каталікоса Вірменії, Музею держдепартаменту США, Вінницького обласного художнього музею, Черкаського обласного художнього музею. Міжнародним Біографічним центром Кембриджа включений у довідник «2000 Outstanding artists and designers of the 20th century» (2000 видатних художників та дизайнерів 20 сторіччя). У травні 1999 року нагороджений «Дипломом Міжнародного Біографічного центру» Кембриджа за видатний внесок у живопис та мистецтво ХХ століття. Мав персональні виставки в Бордо, Бадені, Санта-Фе, Парижі, Торонто, Єревані, Берліні, Магдебурзі, Берні, Філадельфії, Салоніках, Кані.

Ірина Славінська — українська журналістка, перекладачка та літературознавиця. Продюсерка Третього каналу Суспільного Радіо «Культура» у UA:Українське радіо.

Напередодні, 8 травня, у «Домі Майстер Клас» відбудеться відкриття виставки картин Бориса Єґіазаряна «Увертюра». Після або до презентації можна буде переглянути роботи художника.
На презентації можна буде придбати книжку за ціною видавництва. 

Майстер Клас / Master Klass, вул. Богдана Хмельницького 57Б


0 коментарів

Залишити коментар

avatar