29 Березня 2024, 04:22 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Оксани Дутчак та Анни Оксютович у Львові - 2 Травня 2018

Лекція Оксани Дутчак та Анни Оксютович у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 02 Травня 2018 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 717


Львівська Книгарня «Є» запрошує на лекцію Оксани Дутчак та Анни Оксютович «Ціна антикризових реформ: вплив на молодь та жінок», яка відбудеться 2 травня в рамках проекту «Резиденція солідарності», який реалізовує «Феміністична майстерня» за рахунок гранту від Фонду інституту «Відкрите суспільство» у співпраці з Правовою ініціативою Фондів відкритого суспільства.

У першій частині лекції Анна Оксютович розповість, як економічна криза і події з 2014 року вплинули і продовжують впливати на умови праці і життя молоді. Умови праці загалом і, зокрема, молоді не є у фокусі уваги суспільства і медій. В той же час молодь є однією з найвразливіших категорій населення. Водночас ми рідео чуємо про програми підтримки для подолання бідності, підтримки здоров’я чи забезпечення гідних умов праці. Незадовільні умови праці, низька заробітна плата, яка не дає змогу забезпечити себе та планувати життя, брак часу і сил, через суміщення кількох місць праці і неоплачувані понаднормові – всі ці фактори спричиняють відчуття незахищеності та нестабільності. Як впливає поточна політична і економічна ситуація в країні на молодь, можливість планувати та реалізувати себе?

У другій частині лекції доповідачка Оксана Дутчак сконцентрує нашу увагу на ситуації жінок в Україні. Проголошуючи курс на гендерну рівність на всіх шпальтах, українська влада, в той же час, втілює реформи, які погіршують становище жінок у країні – вважає лекторка. Антикризові заходи, які почали впроваджувати в 2014 році, відтворювали стандартну неоліберальну політику «жорсткої економії», яка мала на меті зменшити дефіцит державного бюджету. Однак на думку Оксани Дутчак така політика не є нейтральною - вона негативно і нерівномірно впливає на різні категорії населення. Однією з таких великих категорій є жінки, особливо сільські мешканки, пенсіонерки, матері, та інші. Як саме криза та «антикризові» реформи вплинули на становище різних категорій жінок?

Оксана Дутчак – дослідниця Центру соціальних і трудових досліджень, аспірантка кафедри соціології.
Анна Оксютович – дослідниця Young Christian Workers NGO (ГО «Працююча християнська молодь»).

Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar