28 Березня 2024, 22:37 | Реєстрація | Вхід
/ «Держава біля керма» Володимира Панченка - 25 Квітня 2018

«Держава біля керма» Володимира Панченка

Категорія: «Події»
Дата: 25 Квітня 2018 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 795


Дніпровська Книгарня «Є» та ГО «Інститут суспільних досліджень» запрошують на презентацію книжки Володимира Панченка «Держава біля керма: теорія і практика українського економічного націоналізму (ХХ – поч. ХХІ ст.)» за участю автора.

Коли економічне море спокійне, а економічний корабель держави потужний, тоді управлінська верхівка може курити бамбук і навіть не триматися за кермо. У разі шторму, а судно маленьке, то тут потрібні зусилля і стернового, і капітана, і всієї команди. Хоча... Титанік напоровся на айсберг і затонув, бо були занадто впевнені в його силі і надійності.

Книга присвячена еволюції ідеї економічного націоналізму в теоретичному та практичному доробку українського націоналістичного руху. Автор проаналізував європейські та світові витоки економічного націоналізму, зокрема творчість Ф. Ліста і показав творення економічної ідеології ОУН в контексті цих ідей у роботах М. Сціборського, Л. Костаріва, Я. Моралевича. Цікавим є дослідження спроб ОУН та УПА застосувати ідеї економічного націоналізму на практиці в умовах Другої світової війни. В. Панченко довів, що у повоєнний період в діяльності «бандерівців» та «мельниківців» відбувається консервація попередніх здобутків, в той же час «двійкарі», зокрема А. Камінський, творчо доопрацювали спадщину 1920-30-х років. Після відновлення незалежності відбувся певний занепад економічного націоналізму, проте з початку 2000-х р. він активно відроджується.

Володимир Панченко – економіст, кандидат історичних наук, дослідник економічної платформи ОУН та фаховий експерт з економічних питань.


Дніпровська Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). Тел.: (056) 732-13-92


0 коментарів

Залишити коментар

avatar