29 Березня 2024, 01:39 | Реєстрація | Вхід
/ Літературні читання «Бабин Яр. Голосами» у Львові - 24 Квітня 2018

Літературні читання «Бабин Яр. Голосами» у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 24 Квітня 2018 (Вівторок)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Музей «Територія Терору»
Адреса: просп. В. Чорновола, 45 г
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1037


24 квітня, о 18:00, у музеї «Територія Терору» (просп. В. Чорновола, 45 г) відбудеться презентація поетичної збірки Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами», модератор Ірина Старовойт. 

Література – це не лише засіб фіксації подій чи створення нових історій. Це спосіб пережиття та ретрансляції складних історичних подій. Поетична збірка Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами» – це не лише спосіб передати історію Голокосту на території України через поетичне мистецтво, але й ретрансляція голосів учасників тих подій. Вірші з «Бабиного Яру. Голосами» доносять до слухача особливе етичне та емоційне повідомлення: десятки, сотні чи навіть мільйони жертв – це окремі, особливі долі; це кожен зокрема. 

Офіс «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО» спільно з Меморіальним музеєм тоталітарних режимів «Територія Терору» запрошує на літературний вечір, на якому Ви зможете почути поетичні твори у виконанні авторки та долучитись до обговорення подій і емоцій, що лягли в основу мистецького явища.


Програма заходу

18.00 – 19.00 – Маріанна Кіяновська читає вірші зі збірки «Бабин Яр. Голосами»
19.00 – 19.15 – Каво-перерва 
19.15 – 20.00 – Обговорення за участі модератора Ірини Старовойт

Захід у рамках програми «Lwów, לעמבערג‎, Львів, Lemberg’43: Місто, яке (не)пережило» − серії меморіальних заходів до 75-ої річниці ліквідації гетто та Янівського концтабору у Львові. Координатор проекту – Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору» у співпраці з Центр міської історії.


Львів, Музей «Територія Терору», проспект В'ячеслава Чорновола, 45

Партнери: Управління Культури Департаменту розвитку Львівської міської ради, Всеукраїнський єврейський благодійний Фонд «Хесед-Арьє», Благодійний фонд Брей Бріт «Леополіс» імені Еміля Домбергера, Львівський органний зал. Спеціальні події у співпраці з: офіс «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО», Львівський національний університет імені Івана Франка.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь до: Богдана Тараніна, науковий співробітник Музею «Територія Терору» тел.: 095-938-21-74, e-mail: taraninabogdanna@gmail.com. Олеся Семашко, проектний менеджер офісу «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО», тел.: 063-712-59-34, e-mail: olesyasemashko@gmail.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar