29 Березня 2024, 13:02 | Реєстрація | Вхід
/ Володимир Окаринський «Тернопіль-478» - 16 Квітня 2018

Володимир Окаринський «Тернопіль-478»

Категорія: «Події»
Дата: 16 Квітня 2018 (Понеділок)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 7-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 713


Книгарня «Є» та запрошує на тернополезнавчу зустріч «Тернопіль-478. Народження, смерть і переродження, або чому Тернопіль таки місто?» за участю історика, автора книги «Тернопіль: місто, люди, історія» Володимира Окаринського. Модератор: Юрій Матевощук.

Головні факти, які показують, яким чином Тернопіль залишився містом і є тим, чим є. Адже, куди вельможніші й давні міста занепали. І те, що Тернопіль, попри всі трансформації, таки місто й не найостанніше, а для багатьох ще й улюблене (бо нема на то ради), значною мірою випадково. Замість посипати голову попелом відзначмо живучість нашого старенького міста, і його здатність мінятися досить радикально. Хоч і не завжди привабливо, як постарші люди хочуть виглядати приміром хіпстерово, а виглядають … своєрідно. 

Спробуємо виділити ключові моменти, біфуркаційні точки, чи як там назвати ті збіги обставин, які призвели до саме такого розвитку Тернополя, коли він не переставав бути містом і навіть піднімався за своїм статусом, а не навпаки. Отже, свого роду літопис міськості (городянськості) міста: від укріпленого поселення – торгово-ремісницького містечка – повітового центра – тимчасової столиці – обласного центру і т.д.


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 7-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar