20 Квітня 2024, 05:12 | Реєстрація | Вхід
/ «Після Криму» Світлани Поваляєвої у Харкові - 12 Квітня 2018

«Після Криму» Світлани Поваляєвої у Харкові

Категорія: «Події»
Дата: 12 Квітня 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 725


Харківcька Книгарня «Є» спільно з «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію збірки Світлани Поваляєвої «Після Криму», що відбудеться 12 квітня за участю авторки. Початок — о 18.30.

Після семи прозових книжок та кількарічної тиші, Світлана Поваляєва вперше презентує поезію – витриману, пережиту. Збірка «Після Криму» – це глибокі і пронизливі вірші, в яких мотиви війни, плинності часу, пам'яті, батьківщини тісно переплітаються із темою любові й чуттєвості. Їх чудово доповнюють яскраві ілюстрації художниці, ілюстраторки Світлани Фесенко.


«До книжки «Після Криму» увійшли вірші 2013—2017 років – тобто все починалося з сильної закоханості, з такого злету і феєрверку всіх душевних сил, коли в тобі і довкола тебе все прекрасне, довершене, бездоганне, – розповіла Світлана. – І ще ніколи в житті я стільки часу не проводила в Криму, як у 2013-му. Крим для мене – це домівка серця, і от тоді, виявляється, ми прощалися – прощалися як коханці перед війною і еміграцією. Далі почався Майдан і зробилося не до поезії. Чомусь… Не знаю, чому мені майже не писалося ані під час Майдану ані потім – про Майдан. Мабуть, через оглушливий емоційний шок, ПТРС, від якого я відтерпала всі подальші роки. І от, як не дивно, війна повертає мені здатність відчувати, переживати, повертає закоханість і любов. Тому книжка починається з нинішнього часу, з віршів про війну, і повертається до теплого кримського моря – до тих поезій, де немає навіть уявлення, що таке міна чи снайперська гвинтівка, а град – це просто крижані кульки з неба…».


Світлана Поваляєва — українська письменниця, журналістка. Закінчила Інститут журналістики Київського університету ім.Тараса Шевченка (спеціалізація – телевізійник). Працювала на телеканалах СТБ, 5-му каналі та «Новий», у журналі «ПІК» та інтернет-газеті ForUm. Вірші і проза публікувалися у збірках, антологіях, літературних часописах. Є автором циклу казок для дітей «Вррум-чарівник» та «Вррум в лабетах Правил». Автор книжок «Ексгумація міста», «Замість крові», «Орігамі-блюз», «Сімург», «Камуфляж в помаді», «Небо – кухня мертвих».


Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99


0 коментарів

Залишити коментар

avatar