23 Квітня 2024, 17:54 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичний медіаперформанс Aether: Serendipity - 7 Квітня 2018

Поетичний медіаперформанс Aether: Serendipity

Категорія: «Події»
Дата: 07 Квітня 2018 (Субота)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Plivka
Адреса: вул. Васильківська, 1 (3-й поверх)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 903


7 квітня о 20:00 в просторі Plivka (вул. Васильківська, 1) в рамках фестивалю сучасних поетичних практик Kyiv Poetry Week відбудеться показ поетичного медіаперформансу Aether: Serendipity.

Aether: Serendipity  — це синтез поезії, алгоритмічної музики та експериментального відео. Його творцями є музикант Юрко Булка, художник Роман Гайдейчук, поети Ірина Загладько та Михайло Жаржайло. Традиційно, група Aether: Mediacollaboration in real time працює у цифровому форматі, однак цього разу digital буде повноцінно врівноважений аналоговими медіа.


Учасники розробили настільну мапу-гру з унікальним гральним кубиком. А для візуалізації дії написали власний софт.

Загадкове слово serendipity (серендипність) у назві перформансу апелює до феномену «випадкової знахідки», коли у пошуках конкретної мети народжується несподіваний результат.

Сценарієм перформансу і одночасно його складовою слугує двостороння настільна мапа, що складається з 18-ти поезій, котрі графічно пов'язані між собою логічними та емоційними зв'язками, кролячими нірками й несподіваними сюжетними поворотами. Однак гру контролюють не її учасники, а бінарний гральний кубик. Залежно від того, випаде «0» чи «1», дія щоразу відхилятиметься за вказаним їй у реальному часі маршрутом.  Якою буде послідовність озвучених віршів, яким буде аудіовізуальний ряд та скільки триватиме дійство? Вирішить лише теорія імовірності.

Ніякого обману — тільки магія грального кубика.

Окрім цього — фірмовий моторошний нойз, що народжується за допомогою live coding тут-і-зараз,  хитросплетіння голосів та застосування дзеркал. Повне занурення у підсвідомість — гарантовано.

А після виступу на гостей фестивалю чекає запальна вечірка.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar