29 Березня 2024, 01:53 | Реєстрація | Вхід
/ «Вечір у бликитнму» Книги для діток із аутизмом - 2 Квітня 2018

«Вечір у бликитнму» Книги для діток із аутизмом

Категорія: «Події»
Дата: 02 Квітня 2018 (Понеділок)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: книгарня-кав’ярня «Видавництва Старого Лева»
Адреса: вул. Прорізна, 10
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 814


У День розповсюдження інформації про аутизм будемо говорити про особливих дітей, а також книжки, які зачіпають цю тему. Голова Співтовариства особливих сімей «Ми Разом!» та мама дитини з аутизмом Ольга Ладна, яка щороку організовує зустріч «Київ у блакитному», розповість для чого потрібні такі розмови. Міра Київська – оглядачка дитячої літератури та редакторка сайту «Букмоль» поділиться, як пишуть про аутизм у всьому світі для дітей та яких книг не вистачає в українській літературі. Також учасники зустрічі говоритимуть і про те, як тему аутизму розкривають книжкові новинки «Видавництва Старого Лева» – «Розумник» Кім Слейтер та «Любий Ґабріелю» Гальфдана В. Фрайгова. Модеруватиме зустріч письменниця Дзвінка Матіяш.

Із 2007 року другого квітня щорічно відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму, впроваджений ООН. Аутизм – від грецької «занурення в себе» – це не хвороба, а розлад розвитку нервової системи із порушенням соціальної взаємодії. Людям із аутизмом важче спілкуватися із іншими та вчитися елементарним речам, при тому рівень їхнього інтелекту на рівні із іншими людьми, а часом і вищий. День розповсюдження інформації важливий у підтримці людей із аутизмом та нагошенні на толерантному до них ставленні. Проявити повагу та підтримку людям з аутизмом може кожен, одягнувши цього дня речі блакитного кольору.

У світі є багато прикладів художньої літератури, які піднімають тему аутизму. Головні герої цих історій мають такий розлад. Це особливі персонажі, які водночас захоплюють і змушують задуматися та звернути увагу на усіх, хто поряд. Одним із таких творів є повість «Розумник» британської письменниці Кім Слейтер. Це історія про хлопчика на ім’я Кіран Вудз, який мріє стати журналістом та розпочинає власне детективне розслідування. Про те, як складно жити, коли вітчим ображає маму, а твої однокласники вважають «не таким».

Інший автор, норвежець Гальфдан В. Фрайгоф обрав дуже інтимний формат розповіді – розмову у листах із власним сином, якому у три роки діагностували аутизм. Письменник розповідає про їхні розмови, пригоди та сварки, про батьківську гордість та безумовну любов. Книжка «Любий Ґабріелю» – це спроба зрозуміти того, хто прагне зрозуміти навколишній світ.


м. Київ, книгарня-кав’ярня «Видавництва Старого Лева», вул. Прорізна, 10


0 коментарів

Залишити коментар

avatar