23 Квітня 2024, 15:56 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація видання книги «Розмови про Україну» | Львів - 17 Березня 2018

Презентація видання книги «Розмови про Україну» | Львів

Категорія: «Події»
Дата: 17 Березня 2018 (Субота)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 897


Львівська Книгарня «Є» спільно з видавництвом «Дух і Літера» запрошують на презентацію українського видання книжки Ярослава Грицака та Ізи Хруслінської «Розмови про Україну» за участю авторів. Захід відбудеться 17 березня. Початок — 0 18.30. Модератор — Євген Глібовицький.

Головною темою розмови польської журналістки Ізи Хруслінської з українським істориком та публіцистом Ярославом Грицаком є роздуми про вплив історії на події в Україні в останні десятиліття. Особливий наголос мають відносини України з її історичними сусідами – поляками і росіянами, а також українсько-єврейські взаємини. Але передусім йдеться про історичний вимір теперішніх проблем і викликів, з якими стикається Україна, – і наскільки знання історії дає можливість зрозуміти майбутні сценарії розвитку.


Книга «Розмови про Україну» є третьою з ряду розмов Ізи Хруслінської з українськими інтелектуалами, виданої за співпраці видавництва «Дух і Літера» та Центру Юдаїки. Перші дві книги з серії розмов Ізи Хруслінської були з Оксаною Забужко та Йосифом Зісельсом. Але книжка «Розмови про Україну» хронологічно є першою – вона була видана польською мовою ще у 2009 році. Оскільки польське видання вийшло майже десять років тому, то багато чого у цій книзі передумано і переписано, зокрема з’явився новий розділ про розвиток подій за останнє неповне десятиліття. 


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar