28 Березня 2024, 11:06 | Реєстрація | Вхід
/ Воркшоп Девіда Солоя «Як писати прозу» [UK] - 6 Березня 2018

Воркшоп Девіда Солоя «Як писати прозу» [UK]

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 06 Березня 2018 (Вівторок)
Час: 14:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Мистецький арсенал
Адреса: вул. Лаврська 10-12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1076


Як писати художню прозу? Як готувати себе до початку роботи над книжкою? Як відбувається процес створення роману чи прозової збірки - від задуму до шліфування чернеткових записів? Що насправді робить письменник і як стати успішним автором прози?

Мистецький арсенал. ЛітЛаб запрошує 6 березня о 14:00 на воркшоп британського письменника Девіда Солоя «Як писати прозу».

Тригодинна розмова про творчий процес та фахові підходи до творчості адресована насамперед тим, хто хоче зрозуміти, як працює письменник. 
Захід відбудеться англійською мовою з послідовним перекладом на українську.

Подія безкоштовна. Попередня реєстрація є обов'язковою.
Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/forms/9mdgHvaPhtUe0Vl63


Девід Солой (David Szalay) – британський письменник. Автор кількох романів та збірок короткої прози. Навчався у Оксфордському університеті. Писав радіодрами для BBC.
Отримав премії Бетті Траск та Джефрі Фабера за дебютний роман «London and the South East» (2008), став фіналістом Букерівської премії з романом «All That Man Is» (2016). Є автором романів «Innocent» (2009) і «Spring» (2011). Девід Солой увійшов до списку 20-ти топових британських письменників до 40 років видання «The Telegraph» (2016), а також списку найкращих молодих британських романістів від літературного журналу «Granta». «The Guardian» називає Солоя «одним з найкращих письменників, яких ми маємо».

У своїх текстах Девід Солой розкриває складні характери, дає голос героям, які перебувають у кризових ситуаціях, досліджує маскулінність. 

«Солой – досвідчений, визнаний письменник з гострим оком на амбіційних, зранених та тих, хто обманює себе. Його талант в тому, що він критично аналізує персонажів, але ніколи не втрачає поваги до них. Якими б сліпими чи винними, недосвідченими або жорстокими вони б не були, їхній творець знаходить їхню гідність» - пише «Commonweal Magazine».

Сам автор так говорить про героїв роману «All That Man Is»: 

«Я намагався представити їх правдиво – як внутрішнє життя, так і зовнішню поведінку. Більшість приватних думок людей, я підозрюю, часто виходять за рамки того, що прийнято говорити вголос. Це одна з дивних речей роману як форми – сучасного роману зокрема – те, як нам дозволяється підслуховувати найбільш таємні думки персонажів; це не так, як ми відчуваємо інших людей у нашому житті. Це, можливо, більше схоже на те, як ми відчуваємо самих себе». 


Київ, Мистецький арсенал, вул. Лаврська 10-12

Подія відбувається за підтримки Британської Ради спільно з Письменницьким центром Norwich, Великобританія, в рамках Міжнародного літературного шоукейсу. Supported by the British Council in partnership with Writers’ Centre Norwich, UK as part of the International Literature Showcase.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar