23 Квітня 2024, 11:46 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки поезій Володимира Свідзінського - 1 Березня 2018

Презентація книжки поезій Володимира Свідзінського

Категорія: «Події»
Дата: 01 Березня 2018 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Fulbright Ukraine
Адреса: вул. Еспланадна, 20
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 766


Презентація книжки-білінгви поезій Володимира Свідзінського Evasive Shadow of Life за участі авторки ідеї видання й упорядниці, літературознавця Елеонори СОЛОВЕЙ

Брак видань-білінґвів, які належно представляли б українську літературу в англомовному світі - це, на жаль, загальновизнаний факт. Лише останнім часом таку ситуацію почали усвідомлювати та виправляти поодинокі ентузіасти. До таких належать і ті, що працювали над цим виданням: поети і перекладачі Богдан Бойчук та Богдан Рубчак, авторка ідеї видання, літературознавець Елеонора Соловей, перекладач передмови доктор Роман Івашків, голова видавничої ради Канадського Інституту українських студій (КІУС) Марко Роберт Стех. Про те, як створювалася ця книжка розповість Елеонора Соловей.

Володимир СВІДЗІНСЬКИЙ, блискучий поет-модерніст, з волі лихих та прикрих обставин надто довго залишався невідомим і належно не поцінованим. Про історію цієї тривалої відсутності та непростого повернення, про збирання дивом уцілілої спадщини та про відновлення життєпису поета, про експедиції його слідами та останні знахідки також буде мова. Розповідь супроводжуватиме демонстрація світлин.


Звучатимуть оригінали й переклади поезії Володимира Свідзінського у виконанні:

  • актриси Галини СТЕФАНОВОЇ;
  • Романа ВЕРЕТЕЛЬНИКА, літературознавця, перекладача, доктора філософії в галузі славістики (PhD), доцента кафедри літературознавства НаУКМА;
  • Тараса МАЛКОВИЧА, поета, перекладача, стипендіата Програми імені Фулбрайта 2014-2015 у Columbia University, New York, NY.
  • Модерує Володимир ПАНЧЕНКО, доктор філології, професор НаУКМА.
Елеонора Соловей (Гончарик) - доктор філології, професор, член НСПУ та Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу, стипендіат Програми імені Фулбрайта 1997-1998 й 2004 в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Лауреат премій імені Сергія Єфремова та імені Василя Стуса. 2008 нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ст. Член журі премій імені Юрія Шевельова, імені Григорія Кочура, імені Василя Стуса, а також Шевченківського Комітету. Автор п'яти монографій, а також книжки есеїв та спогадів «Притча про поетів» (Київ, 2014, 279 с.). У доробку Е. Соловей понад 100 статей у наукових журналах, збірниках, колективних монографіях - українських та зарубіжних.

Реєстраційна форма: https://docs.google.com/forms/d/e/...

1 березня. Початок о 18:00. Київ, Fulbright Ukraine, вул. Еспланадна, 20


0 коментарів

Залишити коментар

avatar