29 Березня 2024, 16:48 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книг Творчої майстерні «Аґрафка» у Києві - 20 Лютого 2018

Презентація книг Творчої майстерні «Аґрафка» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 20 Лютого 2018 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 980


У вівторок, 20 лютого, у київській Книгарні «Є» (вулиця Лисенка, 3) художники-ілюстратори Романа Романишин та Андрій Лесів презентуватимуть свої пізнавальні книги-картинки – «Голосно, тихо, пошепки» та новинку «Я так бачу». Обидва видання формують яскравий диптих про аудіо-візуальне сприйняття світу, який вийшов у «Видавництві Старого Лева». Початок – о 19.00, модератор – Олена Гусейнова.

Під час презентації Творча майстерня «Аґрафка» розповість про те, як вони творили свої книги-картинки і як гармонійно поєднували пізнавальне з філософським. Як зобразити звук, передавши увесь спектр його барв? Як навчитися бачити не лише очима? Що може нам сказати тиша, а що з найважливішого заховане від людського ока?


«Голосно, тихо, пошепки» – пізнавальна книжка про слух, звук і тишу, про голос і мовчання, про звуки, які ми чуємо і яких не чуємо. Про те як важливо слухати і чути один одного. Ця книга «звучить» багатьма голосами – яскравими кольорами та багатьма цікавими фактами, промовистими візуальними образами. «Голосно, тихо, пошепки» удостоїлася багатьох нагород, серед яких BIB PLAQUE від Бієнале Ілюстрації у Братиславі, а права на видання книги купили видавництва Франції, Іспанії, Японії, Китаю і Бразилії.

Логічним продовженням книги про слух є «Я так бачу» – завершальна частина пізнавальної серії від «Аґрафки», яка розповідає про зір і бачення, про видиме і невидиме. 

«Яка будова наших очей? Скільки кольорів ми здатні бачити? Хто має найкращий зір на планеті? Які візуальні символи оточують нас щодня і що вони означають? Як не заблукати в світі, не бачачи його? Ці та багато інших питань і фактів переплітаються в книзі з роздумами про філософське бачення світу та про речі важливі, але мало помітні, – розповідають автори книжки Романа Романишин та Андрій Лесів. – Героїня книги загляне в окуляр мікроскопа і телескопа, подивиться на світ очима різних тварин, приміряє десятки окулярів, а згодом зустріне когось особливого, хто навчить дивитися на світ не лише очима, а й відчути його на дотик, слух, запах, смак. Наскрізним візуальним елементом у книзі є крапка. Вона є і Сонцем, і зіницею, і крапкою в шрифті Брайля, горошком на сукні чи зіркою в нічному небі».

Творча майстерня «Аґрафка» – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва. Одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. У 2012 році казка «Ріпка» у переказі Івана Франка та творчо-ілюстративному втіленні «Аґрафки» увійшла до світового каталогу найкращих дитячих книжок «Білі круки». У 2013 році зі збірки «П’ятикнижжя» Грицька Чубая почалася співпраця ілюстраторів із «Видавництвом Старого Лева»


На сьогодні у видавництві вийшло п'ять авторських книг Романи Романишин та Андрія Лесіва: «Антоміми» (2014), «Зірки і макові зернята» (2014), книжка-картонка «Мій дім і речі в нім» (2015), «Війна, що змінила Рондо» (2015), «Голосно, тихо, пошепки» (2017), «Я так бачу» (2018). Книга «Зірки і макові зернята» отримала відзнаку Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї. Книга «Війна, що змінила Рондо» отримала відзнаку журі Міжнародного дитячого книжкового ярмарку в Болоньї та увійшла до каталогу «Білі круки». Обкладинка «Аґрафки» до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів увійшла до довгого списку призерів «The Global Illustration Award» на Франкфуртському книжковому ярмарку. 

У 2017 році їхні книжка-картинка «Голосно, тихо, пошепки» та абетка-енциклопедія «Франко від А до Я», які вийшли у «Видавництві Старого Лева», удостоїлися нагороди BIB PLAQUE від Бієнале Ілюстрації у Братиславі. У 2018 «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» отримали перемогу у номінації нон-фікшин щорічної премії «Bologna Ragazzi Award» – найпрестижнішої міжнародної нагороди у галузі дитячої літератури.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar