28 Березня 2024, 23:23 | Реєстрація | Вхід
/ Абетка-енциклопедія «Антонич від А до Я» у Вінниці - 2 Лютого 2018

Абетка-енциклопедія «Антонич від А до Я» у Вінниці

Категорія: «Події»
Дата: 02 Лютого 2018 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 805


Вінницька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію нової абетки-енциклопедії «Антонич від А до Я», яка відбудеться 2 лютого за участю автора тексту Данила Ільницького. Початок – о 18.30. Модератор – Олександр Вешелені.

Абетка-енциклопедія «Антонич від А до Я» – це з одного боку, розповідь про Антонича-дітвака, який може стати добрим другом для сучасної дитини. А з іншого – оповідь про внутрішню людину з її неосяжними світами, нвесподіваними думками, ідеями, почуттями.

Гасла, дібрані Данилом Ільницьким на кожну літеру алфавіту, розповідають про те, кого любив, які львівські театри й кав’ярні відвідував поет, про його вірші як «формули екстази», про талант до скрипки та пензля, про поліглотство та книгоманство Антонича. А неймовірні ілюстрації творчого дуету Стецьковичів, що містять уривки листів, фрагменти фотографій Богдана Ігоря, творять барвисту мапу життя «сонцепоклонника». До слова, саму карту Львова з будинком, де мешкав Антонич та усіма знаковими для поета локаціями читач також знайде у енциклопедії.


«Робота над книгою «Антонич від А до Я» тривала сумарно 3 місяці, проте їй передували творчі пошуки і проби, – розповіли художники Людмила і Володимир Стецьковичі. – Фото Антонича, його друзів й рідні, а також решту архівних матеріалів нам надав наш друг – автор тексту Данило Ільницький. Його дід Микола Ільницький віддавна досліджував життя й творчість Богдана Ігоря, є одним із першовідкривачів цієї постаті. Данило ж, працюючи над «Повним зібранням творів» Антонича, опрацював архів письменника у Львові, склав базу джерельних, у тому числі візуальних матеріалів. На час роботи з ілюстраціями до книжки, оригінали портретів поета, що належать родині Ільницьких, тимчасово оселились у нас на стіні біля робочого місця».


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar