28 Березня 2024, 12:32 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки «Український постапокаліпсис» - 1 Лютого 2018

Презентація збірки «Український постапокаліпсис»

Категорія: «Події»
Дата: 01 Лютого 2018 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: KMArt Yard / KMArt Space
Адреса: вул. Іллінська, 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1054


1 лютого у приміщенні KMArt Yard/KMArt Space, за адресою вул. Іллінська, 9 (м. Київ) відбудеться презентація збірки конкурсних оповідань «Український постапокаліпсис». Збірку підготував та виготовив Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ) за текстами однойменного конкурсу (https://goo.gl/bbYqM8).

Збірку презентуватимуть:

  • Маріанна Малина – українська письменниця-фантастка, член журі;
  • Борис Гуменюк – поет, член журі;
  • Лілія Мусіхіна - українська письменниця, етнограф, громадська діячка, авторка ряду науково-популярних розвідок з духовної культури українців, працівниця ДНТЦ ЯРБ;
  • Антон Дробович – культуролог, к. філос. н., викладач філософії у НПУ ім. М. П. Драгоманова.
Презентацію книги будуть доповнювати музичний фолк-гурт «БрамаДо» (BramaDo), який грає на автентичних музичних інструментах та Віктор Пашник - український музикант, бандурист, бард і кобзар. Ви почуєте українську музику, яка не закостеніла і не законсервована у часі. Вона жива. У ній чується і плач тих, хто пережили примусові переселення, шепіт Рудого лісу у Чорнобильській зоні, тріщання церковних бань у часи радянської окупації, вибухи артснарядів і кулеметні черги новітньої війни… Така музика важка і легка водночас. Вона вічна і правильна. В ній – український дух.


Іноді слово та художній образ здатні мотивувати людей в стократ краще за будь-яку промову політичного лідера чи наукову статтю. Необхідність відповідального користування природніх ресурсів і захисту навколишнього середовища, ретельності у всьому, що стосується нових потенційно небезпечних технологій, запобігання використанню ядерних технологій у воєнних цілях – такі складні питання, трансформовані через призму мистецтва, можуть бути зрозумілішими та доступнішими для сприйняття. Оповідання збірки «Український постапокаліпсис» саме про це, про світ майбутнього, світ науки, світ, де людина намагається знайти себе в новому середовищі, іноді залишаючись такою, як є, іноді - змінюючись. Це - книга-попередження. Засторога нам усім.

Твори перед публікацією оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли такі знані майстри художнього слова, як Іван Андрусяк, Борис Гуменюк, Сергій Пантюк та Маріанна Малина, а також учений секретар ДНТЦ ЯРБ Дар’я Дімітрієва. Журі визначило художню цінність надісланих текстів, глибину і реалізацію творчого задуму, їх цінність у справі боротьби за чисте та безпечне майбутнє України.


Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова. https://goo.gl/ykQazL


0 коментарів

Залишити коментар

avatar