25 Квітня 2024, 20:34 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація антології «Порода» в Івано-Франківську - 13 Грудня 2017

Презентація антології «Порода» в Івано-Франківську

Категорія: «Події»
Дата: 13 Грудня 2017 (Середа)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 807


Книгарня «Є» та видавництво «Легенда» запрошують на презентацію антології українських письменників Донбасу «Порода», яка відбудеться 13 грудня за участю письменників Олексія Чупи, Микити Григорова, Ярослава Мінкіна та Івана Андрусяка. Початок – о 17.00. Модератор – Станіслав Федорчук.

До антології «Порода» увійшли твори українських письменників кінця ХХ – початку ХХI ст., життя і творчість яких тісно пов’язані з Донбасом. Це автори родом з Донеччини й Луганщини; письменники, що тривалий час жили на Донбасі й віддали йому данину в своїй творчості або своєю творчістю в донецькій землі закорінені; нинішні донеччани, більшість із яких трагічного 2014-го змушена була переселитися до Києва, Харкова, Львова, Івано-Франківська та інших міст України, й лише кілька їх зосталося в Донецьку.


Академік Іван Дзюба в передмові визначає, що метою цієї антології не в останню чергу є прагнення «кинути виклик уявленню про Донеччину (принаймні літературну) як заповідник совєтщини та «совковості»: показати альтернативу, змістову й естетичну, підкреслити її».

«Мабуть, така книга, як ця Антологія, мала б з’явитися раніше. Звісно, на хід подій вона б не вплинула, але допомогла б українській громадськості краще зрозуміти сутність і причини того, що відбувається на Донбасі, а ще – і це не менш важливо – побачити, як українське Слово і російське Слово в устах чес¬них та відповідальних синів нашої країни звучать в унісон, коли йдеться про людську гідність і право на життя у свободі. В Україні» 
Іван Дзюба

Івано-Франківська Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar