25 Квітня 2024, 15:37 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація перекладу монографії Степана Величенка - 2 Грудня 2017

Презентація перекладу монографії Степана Величенка

Категорія: «Події»
Дата: 02 Грудня 2017 (Субота)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 895


Харківcька Книгарня «Є» спільно з видавництвом Українського Католицького Університету запрошують на презентацію українського перекладу монографії Степана Величенка «Імперіалізм і націоналізм по-червоному: українська марксистська критика російського комуністичного панування в Україні (1918—1925)». Захід відбудеться 2 грудня. Початок – о 18.00. Модератор – Володимир Склокін.

Монографія Степана Величенка є новаторською спробою реконструкції і повернення до українського наукового дискурсу традиції лівої антиколоніальної думки перших десятиріч ХХ ст., а також важливим внеском у дослідження інтелектуальної історії Української революції 1917—1921 років. Автор аналізує українські праці початку ХХ ст., які трактували російське правління як колоніальне. 

Спеціальна увага приділена появі «націонал-комунізму» в Україні, а також українській марксистській критиці російського імперіалізму і колоніалізму. Величенко переконливо демонструє, що ця незаслужено забута традиція є важливою не лише для розуміння специфіки українсько-російських відносин у другій половині ХІХ – перших десятиріччях ХХ ст., але й для пояснення труднощів з подоланням російського колоніального спадку в незалежній Україні, який продовжує спиратись на структури економічного і суспільного домінування, закладені ще в імперський та ранній радянський періоди.


Учасники презентації: 

  • Степан Величенко – історик, науковий співробітник кафедри українських студій Торонтського університету (Канада), фахівець з історії української історіографії та Української революції 1917—1921 рр.
  • Сергій Наумов – історик, професор кафедри історії України Харківського національного університету імені Василя Каразіна.
  • Сергій Сєряков – історик, доцент кафедри всесвітньої історії Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди.

Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99


0 коментарів

Залишити коментар

avatar