18 Квітня 2024, 14:20 | Реєстрація | Вхід
/ Нон-фікшн про нон-фікшн: пригоди жанру в Україні - 20 Листопада 2017

Нон-фікшн про нон-фікшн: пригоди жанру в Україні

Категорія: «Події»
Дата: 20 Листопада 2017 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 852


Київська Книгарня «Є» та портал літературної критики «ЛітАкцент» запрошують на літературну дискусію «Нон-фікшн про нон-фікшн: пригоди жанру в Україні» за участю Ростислава Семківа, Оксани Форостини і Тараса Цимбала, яка відбудеться 20 листопада. Початок – о 19.00. Модераторка: Ірина Ніколайчук.

Останніми роками в українських книгарнях побільшало перекладного нон-фікшну. Популяризація науки, мотиваційна і лайфхак-література, біографії й мемуари, політологія – всі можливі спектри тем у яскравих обкладинках стають нині доступними українському читачу. Як і чи змінюється внаслідок цього власне український нон-фікшн? Які теми є найцікавішими для видавців і найзатребуванішими серед читачів? І чи лишається місце для літературознавства у форматі «нон-фікшну про фікшн»? Про це та інше можна буде почути в межах дискусії порталу «ЛітАкцент» у Книгарні «Є».

Учасники: 

  • Ростислав Семків – літературознавець, директор видавництва «Смолоскип», автор книги «Як писали класики» (2016)
  • Оксана Форостина – журналістка, письменниця, директорка Yakaboo Publishing. Під власним видавничим брендом ТАО видала переклад українською біографії Ілона Маска «Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє» (2015)
  • Тарас Цимбал – соціолог, перекладач. Протягом 2007-2016 років переклав цілу низку наукових праць та книжок у жанрі нон-фікшн, що виходили у видавництвах «Критика», «Ніка-Центр», «Видавництві Анетти Антоненко» та ін.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar