18 Квітня 2024, 16:16 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги «Red Famine» Ен Еплбаум у Києві - 20 Листопада 2017

Презентація книги «Red Famine» Ен Еплбаум у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 20 Листопада 2017 (Понеділок)
Час: 13:30
Вартість: обов’язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: УКМЦ
Адреса: вул. Хрещатик, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1103


20 листопада, о 13.30, у прес-центрі УКМЦ (вул. Хрещатик, 2) пройде презентація книги американської журналістки, письменниці та історикині Ен Еплбаум «Red Famine: Stalin’s War on Ukraine»Модератор події: Андрій Куликов – ведучий, Голова правління ГО «Громадське радіо»

Вхід за умови попередньої реєстрації: https://goo.gl/forms/TpoBKV5YjjvwOCC02


Ен Еплбаум – польсько-американська історикиня, письменниця і журналістка. Колумністка і член видавничої ради «The Washington Post», екс-редактор «The Economist», дослідниця, сфера наукових інтересів якої – від студій з історії України та історичного минулого Східної Європи, проблематики тоталітаризму та комуністичного режиму, політико-ідеологічного тиску режиму на особистість до розвитку демократії та запобігання корупції. За її праці з історії Східної Європи, громадянського суспільства і комунізму була неодноразово відзначена преміями. Рішенням Вченої Ради НаУКМА від 26 жовтня 2017 р Ен Еплбаум присвоєно звання Почесного доктора НаУКМА.

Викладала в Єльському, Колумбійському, Гарвардському (США), Гейдельберзькому (Німеччина) та Цюріхському (Швейцарія) університетах. З 2016 обіймає посаду гостьового професора імені Філіпа Романа в Лондонській школі економіки (Institute for Global Affairs). Працює в проекті «Арена» - програмі, присвяченій проблемам дезінформації та пропаганди у 21-му столітті. Брала участь у дослідженнях корупції в Грузії, Молдові та Україні. Разом з Foreign Policy magazine створила Democracy Lab – веб-сайт, що фокусується на проблемах країн, що розвиваються. Народилася у Вашингтоні, округ Колумбія, в 1964 році.


За свою першу книгу Between East and West (Між Сходом і Заходом) отримала в 1996 нагороду ім. Адольфа Бентінцка. У 2004 році отримала Пулітцерівську премію за книгу про ГУЛАГ (Gulag: A History). Книга також отримала Премію Даффа Купера (англ. Britain's Duff-Cooper Prize) й вийшла у фінали конкурсів на Національну книжкову премію, Національну премію критиків, книжкову премію газети «Лос-Анджелес таймс» і премію Семюела Джонсона. Перекладена більш ніж 20-ма європейськими мовами.  

Книга Енн Еплбаум Red Famine: Stalin’s War on Ukraine («Червоний голод. Війна Сталіна з Україною»), що нещодавно вийшла у Британії та США, стала приводом для додаткової уваги до історії України, до нових дискусій про сталінізм, а також про коріння сучасної агресії Росії проти України.


Вхід за умови попередньої реєстрації: https://goo.gl/forms/TpoBKV5YjjvwOCC02
Контактна особа: Лазарєва Світлана, +380633895785


0 коментарів

Залишити коментар

avatar