28 Березня 2024, 23:38 | Реєстрація | Вхід
/ Сергій Жадан вирушає в європейський тур - 9 Листопада 2017

Сергій Жадан вирушає в європейський тур

Категорія: «Події»
Дата: 09 Листопада 2017 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: міста Європи
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1339


У вересні Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz видала новий роман одного з найактуальніших українських письменників сучасності Сергія Жадана «Інтернат».

Твір розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на Сході України почалась війна. 

«…Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь, – йдеться в анотації. – Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі… Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім…».

На підтримку книжки Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz організовує європейський тур автора, який триватиме протягом 2017-2018 рр. та спершу охопить такі країни: Німеччина, Австрія, Швейцарія, Франція, Італія та Іспанія. 


За словами письменника, він сподівається на серйозну й відверту розмову з публікою. 

«В ситуації війни та протистояння агресору, – вважає Сергій Жадан, – важливо нагадувати всім потенційним союзникам, одним із яких безперечно є Німеччина, про свою позицію, свою правду. Ми живемо в дивний час – іноді навіть речі прості й очевидні потребують повторення та проговорення. Ось цим ми й будемо займатись –  нагадувати про свою правду, ділитись із нею, знаходити порозуміння».

Презентації в цих країнах відбуватимуться в рамках проекту «Підсилення звучання українських голосів у Західній Європі» за підтримки Open Society Foundations (OSF) в кооперації з європейськими літературними домами, фундаціями, представниками української діаспори в Європі.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar