28 Березня 2024, 16:59 | Реєстрація | Вхід
/ «Нуар по-українськи» Симора Гласенка | Запоріжжя - 2 Листопада 2017

«Нуар по-українськи» Симора Гласенка | Запоріжжя

Категорія: «Події»
Дата: 02 Листопада 2017 (Четвер)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Запоріжжя
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр. Соборний, 137
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 815


Книгарня «Є» та «Видавництво 21» запрошують на презентацію роману Симора Гласенка «Нуар по-українськи», яка відбудеться 2 листопада за участю автора. Початок – о 18.30. Модератор – Олесь Барліг.

Основні події роману «Нуар по-українськи» розвиваються у Києві, Чернівцях, охоплюючи й інші міста. Його персонажі потрапляють у пастку чужої гри, стають маріонетками, самі того не підозрюючи, оскільки перебувають у полоні власної несподіваної пристрасті.


Автору вдалося створити текст, що відповідає канону літературного субжанру нуару: напружений сюжет, який тримає до останніх рядків, девіантні особисті, які руйнують себе та інших, натуралізм, фатальні жінки і фатальні пристрасті, соціальні, психологічні, морально-етичні проблеми, поведінка людей у ситуаціях вибору, злочини, мотивація яких має таке задавнене коріння, що мимохіть згадується вендетта.

Під час презентації автор розповість про роботу над романом, специфіку жанру, можна буде поміркувати про органічність нуару українській літературі, про «Нуар по-українськи» у вітчизняному та світовому літературних контекстах, про роль масової літератури, поділиться своїми враженнями від першої половини промотуру. Зрештою, «Нуар по-українськи» провокує багато тем і обіцяє несподівані повороти розмови.


Симор Гласенко (Олександр Процюк, 1985, Житомир) – юрист, прозаїк, сценарист. Роман «Фабрика» увійшов до ТОП-10 романів ХХІІ Міжнародного Форуму видавців. У березні 2016 закінчив курси навчання сценарного мистецтва на базі каналу «СТБ», де лекторами були голлівудські сценаристи Михайло Шульман та Джеймс Крамер. Мешкає у Києві.


Запорізька Книгарня «Є», пр. Соборний, 137. Тел.: (0612). Вхід вільний


0 коментарів

Залишити коментар

avatar