19 Квітня 2024, 23:17 | Реєстрація | Вхід
/ Збірка Таїсії Наконечної «Солов'ї з Шаоліня» | Тернопіль - 1 Листопада 2017

Збірка Таїсії Наконечної «Солов'ї з Шаоліня» | Тернопіль

Категорія: «Події»
Дата: 01 Листопада 2017 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 785


Книгарня «Є» та видавництво «Лілея-НВ» запрошують на презентацію книжки Таїсії Наконечної «Солов’ї з Шаоліня», що відбудеться 1 листопада за участю авторки. Початок – о 18.00. Модераторка – Наталя Зелінка.

До збірки увійшли вірші різних років, які об’єднані ідеєю пошуку себе і свого шляху у світі. Книжка складається з трьох розділів – «Солов’ї емоцій» (в основному сформований із любовної та інтимної лірики), «Солов’ї шляху» (філософська лірика, що порушує проблеми творчого пошуку), «Солов’ї війни» (лейтмотив – боротьба за особистий вибір ліричного героя).


Таїсія Наконечна (Заплітна) – авторка, художниця, перекладачка. Народилась 1985 року в Чернівецькій області. У 2003 році стала лауреаткою поетичного конкурсу імені Вадима Коваля (Чернівці) і авторкою своєї першої друкованої поетичної збірки «Безріччя». Кілька років поспіль потому брала активну участь в літературному житті Чернівців і не тільки (була запрошеним членом журі поетичного конкурсу імені Івана Іова в Кам’янці-Подільському). Вірші публікувалися в антологіях «Вигране» (Чернівці, 2006) та «70 віршів» (Чернівці, 2010).

В 2007 році закінчила навчання в ЧНУ імені Юрія Федьковича, отримавши фах лінгвіста, викладача англійської мови, перекладача. Наступних вісім років працювала асистентом кафедри комунікативної лінгвістики та перекладу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і паралельно брала активну участь у громадському житті Чернівців, сім років очолювала місцеву організацію Пласту-НСОУ. З 2010 року випала з літературного процесу взагалі, хоча продовжувала писати до шухляди. 2013—2014 року сталися події, через які переглянула своє життя і переосмислила себе в ньому. З того часу, повільно і, хоч і не завжди, але впевнено торує свій шлях, як поетка, письменниця, художниця і перекладачка. Нині живе і працює в Бельгії, в місті Гент.


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar