18 Квітня 2024, 23:50 | Реєстрація | Вхід
/ «Запорізька книжкова толока» – 2017 - 29 Жовтня 2017

«Запорізька книжкова толока» – 2017

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 29 Жовтня 2017 (Неділя)
Час: 10:06
Вартість: вхід вільний
Місто: Запоріжжя
Місце: Виставковий центр «Козак-Палац»
Адреса: вул. Перемоги, 70Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1896


27-29 жовтня у Виставковому центрі «Козак-Палац» уже втретє відбудеться одна з найбільших літературно-мистецьких подій України – міжнародний фестиваль «Запорізька книжкова толока».

Щодня з 10:00 до 19:00 – книги, зустрічі з письменниками, дискусійні майданчики, майстер-класи, кіноперегляди, виступи театральних і музичних гуртів, відпочинкові та фотозони і приємні розмови за найсмачнішою кавою!

Програма заходів «Запорізької книжкової толоки» – 2017: toloka.net/calendar/


Свої новинки для запоріжців везуть «Видавничий дім «КОМОРА», «Видавництво Старого Лева», «Клуб сімейного дозвілля», видавництва «Люта справа», «Час майстрів», «Наш формат», «Смолоскип», «Літопис», «Фонтан казок», «Vivat», «Зелентй пес», «Український пріоритет», «Ранок», «Теза» та інші. 

А ще відомі письменники й письменниці – Любко Дереш, Макс Кідрук, Олександр Ірванець, Наталка Сняданко, Павло Вольвач, Ірина Ігнатенко, Роман Коляда, Владислав Івченко, Олег Шинкаренко, Євгенія Чуприна, Остап Дроздов, Іван Рябчій, Вероніка Амеліна, Світлана Єременко, представниці Жіночого літературного клубу зі Львова, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін і багато інших.


Офіційне відкриття Фестивалю – о 13:00. Із вітальним словом виступить професор Єльського університету (США) Ніколас Купенський, а ліричного настрою додасть джаз-бенд «PreZZident» під керівництвом Володимира Гітіна. Також на центральній сцені відбудеться нагородження переможців конкурсу «Найкраща книжка Запорізької книжкової толоки – 2017». 

О 16:00 - фахова панельна дискусія «Культурний менеджмент. Перспективи децентралізації», участь у якій візьмуть директорка Українського інституту книги Тетяна Терен, народний депутат України Микола Княжицький, організаторка книжкового ярмарку в Черкасах Людмила Фіть, директорка Міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Lutsk» Ельвіра Яцута, представники Міжнародного фонду «Відродження», Чеського центру в Києві, Форуму видавців зі Львова тощо і куди запрошуються всі, кому цікавий розвиток культури в Україні та Запоріжжі зокрема.


Лише для відвідувачів Запорізької книжкової толоки 27 жовтня о 20:00 у стейк-пабі «Chicago Blues» звучатимуть відомі композиції The Doors, Боба Ділана, The Beatles, The Rolling Stones, Chris Rea у виконанні одного з найвідоміших блюзменів України, людини-оркестру –  Мax Tavrichesky

По завершенню концерту розпочнеться музично-поетична ніч, де звучатиме джаз та експериментальна музика від гуртів «Octopus Ink», «Madjah’s» та «Deluxe Blues Band» і поетичне слово Валентина Терлецького, Олени Ольшанської, Євгенії Чуприни. Усіх чекає літературно-музичний сюрприз від Любомира Серняка і театральний перфоманс «Запоріжжя як кульурний феномен» від Інги Естеркіної та Яни Сасіної.


Упродовж трьох днів діятиме кілька тематичних майданчиків.
На дискусійному майданчику «НЕдискримінація та культура комунікації» мова буде йти про дотримання прав жінок і чоловіків, людей з інвалідністю, ВПО та нацменшин. Зокрема, у програмі – презентація книги Олени Стрельник «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології» та спілкування з авторкою, двох книг з історіями ВПО «Знедолені? Нездоланні!» за участі виконавчої директорки Інституту імені Пилипа Орлика Світлани Єременко, зустріч із лучанами, які створили «Braille Studio» і видають єдину в Україні газету шрифтом Брайля, дискусія про сексизм у рекламі й історії успіху від громадської діячки із Дніпра Ольги Полякової, зустріч із ініціаторкою акції проти гендерного насильства #ЯнеБоюсьСказати Анастасією Мельниченко, презентація Гендерного музею Харкова його директоркою Тетяною Ісаєвою тощо.

На Історичному майданчику Фестивалю буде діяти тематична експозиція Запорізького краєзнавчого музею, присвячена 90-річчю від початку будівництва ДніпроГЕСу, виставка світлин, зроблених у 1920-40-ві роки радянськими та американськими фотографами, відео хроніка, відбудеться низка доповідей і презентацій за участю  професора Єльського університету (США) Ніколаса Купенського, котрий багато років поспіль досліджує цю тему. Крім того, свою експозицію представить і Національний заповідник «Хортиця» а історичні дослідження презентуватимуть Сергій Лунін (історико-документальний роман Юрія Горліс-Горського «Холодний Яр»), Владислав Мороко (презентація 3-го тому «Усної історії російсько-української війни 2014-2016 рр.»), Дмитро Кобалія («Історія на шпангоутах»), Ярослав Тимченко («Дієва армія УНР: листопад 1918 - листопад 1919 року», новинка з серії «Militaria Ucrainica») та багато інших. 

На території Толоки буде розміщено кілька тематичних фотовиставок і експозицій: відомих запорізьких фотографів Сергія Лаврова («Хортиця») та Олексія Толмачова («Мій рідний край»), Незалежної медіа-платформи «НАШІ» (Канада) на тему еміграції українських жінок та їхнього досвіду життя/праці за кордоном, ілюстрації Ольги Верменич до збірки поезій Романа Коляди, експозиція ілюстрацій «Художник і книга» від архітектора-художника А. Харлана до книг видавництва «Герда».


Майстер-класи для дорослих і дітей проведуть художниця Олеся Вакуленко, майстриня каліграфії Ольга Верменич, студії-майстерні «Busiqe» (Бусик-Бусик) та ін.

У Дитячий простір «Книголісся» завітають Іван Андрусяк, Олег Симоненко, Олександр Виженко, Сашко Дерманський, Галина й Тарас Микитчак та інші яскраві представники сучасної української літератури для дітей. Тут відбуватимуться знайомства з книгами, виступ маленьких спасівці, презентація анімаційного серіалу від студії «Новаторфільм», міні-постановки театру тіней та інших камерних театрів, звучатимуть пісні і вірші, інтерактивні імпрези від Запорізької обласної дитячої бібліотеки та клубу «Солов`ята», діятимуть творчі локації (кірігамі, витинанка, пісочна анімація, лялька-мотанка та лялька-кокеши, аква-грим, монотипія, ейдетика, робототехніка та багато іншого). Окрема локація буде працювати для наймолодших відвідувачів «Книголісся» – дітлахів від року, окрема – для батьків, де вони зможуть поспілкуватися з дитячим психологом, дізнатися про кінезіологію, динамічну гімнастику та отримати багато іншої корисної інформації. А насамкінець до «книголісців» завітає новий український супер-герой – Хлопчик-Укропчик: відвідувачі майданчика зможуть переглянути виставу театру-студії «Пігмаліон» за новим твором відомого казкаря Олександра Виженка.

Окрім основної локації Фестивалю, заходи відбуватимуться і в Книгарні «Є»: анімаційна студія «Новаторфільм» презентуватиме анімаційний серіал «Моя країна – Україна» та книжку «Щоденник котячих мандрів» Лани Ра, видавництво «Люта справа» запрошує на спілкування з автором фотокниги «Через війну. Погляд волонтера» Дмитром Муравським, відбудеться відкрита лекція Ірини Ігнатенко «Традиції народного виховання та догляду за дітьми» та оголошення переможців поетичного конкурсу для поетів і поеток початківців «#virshi_ZP».

Завітайте на Запорізьку книжкову толоку – і отримайте безліч позитивних емоцій! Вхід вільний!

Програма заходів «Запорізької книжкової толоки» – 2017: toloka.net/calendar/


Сайт «Запорізької книжкової толоки»: http://toloka.net/
Сторінка Фестивалю у Facebook: http://facebook.com/booktoloka/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar