25 Квітня 2024, 18:01 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація журналу «Дзвін» у ЛНУ ім. Івана Франка - 19 Жовтня 2017

Презентація журналу «Дзвін» у ЛНУ ім. Івана Франка

Категорія: «Події»
Дата: 19 Жовтня 2017 (Четвер)
Час: 15:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: ЛНУ ім. Івана Франка
Адреса: головний корпус університету, 314 аудиторія
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1209


19 жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбудеться презентація легендарного часопису «Дзвін» у новій інтерпретації.

Презентація відомого досі літературно-мистецького часопису «Дзвін», що своєю історією сягає ще 1940 року, зумовлена тим, що нещодавно започаткована серія молодіжного випуску зазнала модернізації та набула оновленого дизайну. Власне запровадження молодіжних номерів часопису вже є небувалим досі експериментом.


Головний редактор часопису Юрій Коваль говорить про нову тенденцію в сучасному літературному процесі: 

«Молодь іде в літературу. Цей похід масовий і потужний… Редакцію просто затопила повінь поезії та прози як дебютантів, так і тих, хто, переступивши поріг початківства, уже впевнено долає шляхи на літературні верховини. І всіх їх, таких різних, ріднить не тільки молодість, а й обдарування, ба, навіть, талант. Бо коли п’ятнадцятирічні пишуть так, що їхнє письмо зробило б честь і двадцятип’ятирічним, то які там сумніви: Україна неймовірно багата і щедра земля – на все, і передовсім, на талановитих людей».

Однак, тепер молодіжна серія часопису «Дзвін» ще й помітно відрізнятиметься від канонічної. Презентація другого – вересневого – випуску має на меті показати це. Редизайн літературно-мистецького журналу покликаний повернути йому ту популярність, коли його тираж сягав 50-ти тисяч примірників, а так само авторитет, передусім серед молоді.

Зміни помітно вже з обкладинки часопису: модерний логотип на білому тлі, якого ніколи не було раніше. Скидається на те, ніби «Дзвін» з випрасуваних на кант штанів класичного костюму перебрався в модні джинси. Нова концепція простежується навіть у деталях: перша літера назви журналу нагадує форму дзвону.


Отож, вдруге цієї осені, запрошуємо всіх охочих на презентацію журналу, яка відбудеться у Львівському національному університеті імені Івана Франка (філологічний факультет), 19 жовтня – в четвер – о 15:00 (головний корпус університету, 314 аудиторія).

Під час презентації виступатимуть відомі літературознавці та відбуватимуться авторські читання текстів.

Захід відбудеться за підтримки видавництва «Апріорі», деканату філологічного факультету, редакції журналу «Дзвін» та літературної студії «Франкова кузня».


0 коментарів

Залишити коментар

avatar