19 Квітня 2024, 05:23 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація нової книжки Ірини Ігнатенко у Києві - 2 Жовтня 2017

Презентація нової книжки Ірини Ігнатенко у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 02 Жовтня 2017 (Понеділок)
Час: 18:30
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 907


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» запрошують на презентацію нової книжки Ірини Ігнатенко «Шлюбно-сімейні стосунки у традиційній культурі українців», яка відбудеться 2 жовтня за участю авторки. Початок — о 18.30.

Чи були сімейні стосунки в українців настільки чистими, настільки ідеальними, як змальовували їх книжки? Що ставало справжньою основою шлюбу? Який вплив на селянські родини мала церква? Як українці ставилися до позашлюбної вагітності? Що могло стати приводом для розлучення? Авторка переконує: тодішні звичаї можуть здатися нам дещо жорстокими і далекими від моральних принципів. Погляди на шлюб в українській етнографії завжди подавалися традиційно піднесено. Будь-які відомості, які могли б скомпрометувати цю заідеалізовану суть, оминалися, уникалися, ігнорувалися або взагалі не помічалися.

Тривалий час такі теми, як дошлюбна вагітність, одруження з примусу, подружня зрада, дітозгубництво, фізичне покарання дітей залишалися абсолютно невивченими в історичний науці навіть за доби незалежності. Ця книга – перше ґрунтовне дослідження шлюбно-сімейних стосунків українців, що відкриває цю тему з іншого, незвичного для нас ракурсу.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Тел.: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar