23 Квітня 2024, 21:51 | Реєстрація | Вхід
/ BOOM BOOK в Projector | Chapter 2: Микола Ковальчук - 23 Вересня 2017

BOOM BOOK в Projector | Chapter 2: Микола Ковальчук

Категорія: «Події»
Дата: 23 Вересня 2017 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Projector
Адреса: вул. Воздвиженська, 34а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1181


На черзі друга глава книголюбних зустрічей! Цього разу беремося за цілий роман, та ще й який — «Без ґрунту» В. Домонтовича, який обрав наш запрошений гість Микола Ковальчук. Отак розкрили всі карти в одному реченні!

Микола Ковальчук — дизайнер текстів, написів і літер, експерт з роботи у програмі Adobe InDesign, викладач Могилянської школи журналістики та співкуратор курсу «Типографія» в «Projector». Випускник факультету гуманітарних наук Могилянки — має ступінь маґістра за спеціальністю «Теорія, історія літератури та компаративістика».


Роман «Без ґрунту» В.Домонтовича (літературний псевдонім Віктора Петрова) належить до найцікавіших творів української літератури першої половини ХХ століття. Не поспішайте з виразом обличчя, який зазвичай робите для книжок шкільної програми: повірте, автор має чим вас здивувати.

Це тонкий психологічний та культурологічний детектив, який звучить несподівано сучасно: так, без смартфонів і макбуків, але ж мистецтво, архітектура і пристрасть теж трохи давніші, ніж інтернет. 

Небагато хто так добре пише про взаємини між мистецтвом, суспільством, природою та власними бажаннями, власним життям. Початок ХХ століття, переповнений пафосом докорінної перебудови всього, радикального заперечення традиційного мистецтва і способу життя, пошуку нових експериментальних форм — це ще й період зародження дизайну. Великою мірою, книжка про те, чого варті масштабні переосмислення світу, якщо вони виносять за дужки все людське, і разом з тим, про те, що все людське також змінюється, треба тільки знати, куди дивитися (привіт, UX). 

До речі, роман написаний у роки Другої світової війни у Німеччині, а його автор на той час був подвійним (потрійним?) агентом спецслужб. Напевно, для інтриги досить, так? Добре, тоді шукайте книжку, читайте текст — і до зустрічі!


Місце: Київ, Projector, вул. Воздвиженська, 34а
Організатори: Нонна Старушченко та Гліб Капоріков
Автор фото: Юрій Панін, Могилянська школа журналістики


0 коментарів

Залишити коментар

avatar