16 Квітня 2024, 22:37 | Реєстрація | Вхід
/ Поетична збірка Павла Коробчука «Хвоя» у Вінниці - 3 Вересня 2017

Поетична збірка Павла Коробчука «Хвоя» у Вінниці

Категорія: «Події»
Дата: 03 Вересня 2017 (Неділя)
Час: 17:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 811


Вінницька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію поетичної збірки Павла Коробчука «Хвоя», що відбудеться 3 вересня за участю автора. Початок – о 17.00. Модератор – Олександр Вешелені.

Нову збірку Павла Коробчука формують три теми – війна, любов і мудрість. Саме у такій послідовності. А 99 віршів – гілочок «Хвої» — є підказками на шляху до знаходження себе, до умиротворення. Завершальним сотим віршем, сотою гілочкою збірки повинен стати читач. Для нього у книзі спеціально відведена сторінка і «місце за роялем». «У книжці є зображення: рояль із порожнім стільцем, – розповідає Павло. – Задум такий, що читач прочитує книжку, стає сотим віршем і займає порожнє місце за роялем. Тільки тоді збірка є завершеною. Адже книжка без читача – не книжка. Сама ж назва «Хвоя» втілює мудрість, ген, архетип, а гілочка хвої поєднує людину з людиною через покоління. Збірка складається з трьох частин: військової, інтимної та родинної лірики. В останній втілена мудрість моїх дідуся із прабабусею».

«Маємо збірку, в якій знайдемо багато відкриттів – і вдалих метафор вистачить на кілька прочитань, – зауважує літературний критик Ростислав Семків. – І добре, що рух у ній від війни та смерті до самоосмислення й кохання. Добре, що осмислення себе йде також коштом повернення до кращих своїх віршів з попереднього часу, що співіснують і, відтак, співставні із зовсім новими. Так є: «Хвоя» щось підсумовує, а щось обіцяє у перспективі. І в ній досить сказано, щоб ми поверталися до цієї книжки, й достатньо обіцяно, щоб чекати наступної».


Павло Коробчук – поет, музикант, журналіст, дипломований сходознавець. Автор семи поетичних книг, співавтор збірки «Цілодобово» (спільно з Б.-О. Горобчуком та О. Коцаревим). Дебютний роман Павла «Море для шульги» вийшов у 2012 році, книга малої прози «Священна книга гоповідань» – у 2014-му. Лауреат конкурсів «Смолоскип», «Підкова Пегаса», «Літературний Олімп», «Коронація слова» та багатьох інших. Переможець 20-ти літературних слемів. Грає на барабанах у кількох гуртах, пише електронну музику. Мешкає у Києві, працює на Радіо Свобода в проекті «Донбас.Реалії».


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar