19 Квітня 2024, 20:24 | Реєстрація | Вхід
/ Читання-малювання «Маленького Принца» - 2 Вересня 2017

Читання-малювання «Маленького Принца»

Категорія: «Події»
Дата: 02 Вересня 2017 (Субота)
Час: 14:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Ornament Art Space
Адреса: вул. Анрі Барбюса, 53
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1040


2 вересня о 14:00 в арт-просторі Ornament Art Space відбудеться подія для дітей: читання-малювання «Маленького Принца». Найвідоміший твір Антуана де Сент-Екзюпері для дітей читатиме відомий телеведучий, голос багатьох мультфільмів Павло КостіцинУ рамках події діти не лише почують уривок однієї з ключових казок французької літератури, але й відрефлексують на папері власною історією про таємниці Всесвіту.

Чому саме «Маленький принц»? Бо гуманнішого твору, певно, не знайдеться. Немає історії, яка так, як казка А. де Сент-Екзюпері, зачіпала б усі грані людського життя. У тому числі питання смерті, якому частково присвячений соціальний арт-проект «Parasol»


З 29 серпня до 8 вересня в Ornament Art Space відбувається виставка соціального арт-проекту Parasol, присвяченого проблемам паліативної допомоги. На виставці експоновано роботи, що увійшли до ілюстрованої збірки оповідань і есеїв про боротьбу людини за життя «Parasol» («Видавництво Строго Лева», 2017). У книзі відверто порушено табуйовану в нашій культурі тему – смерті та останнього періоду життя, підтримки людини близькими та фахівцями у цей непростий період, зрештою, паліативної допомоги як такої. 

У візуальну частину проекту увійшли роботи найпрогресивніших сучасних художників, яких знають не лише в Україні, але й у світі. Зібрані роботи показують різні грані людського буття: дитинство, радість, труд, віру, розмаїття навколишнього світу, людську огиду, неприйняття іншого, власне, життя та смерть як такі. Все, що довкола нас – дуже фактурне і яскраве, однак ми живемо не замислюючись про це, тож багато речей, людських станів, тривог просто залишаються непоміченими, на периферії свідомості. Вони постають хіба розмитими плямами, невідомістю, чимось незначним, хоча насправді стосуються кожного. Художники відкривають свою «парасольку» над усіма, хто цього потребує, звертаючи увагу на неповторність світу та на підтримку, яку він спроможний надати. 

У рамках проекту в Ornament Art Space 29 серпня 2017 року о 19:00 відкривається виставка соціального арт-проекту Parasol. У виставці візьмуть участь художники-ілюстратори збірки «Parasol»: Матвій Вайсберг, Андрій Сидоренко, Борис Єгіазарян, Олекса Манн, Ігор Ільїнський, Ірина Ільїнська, Нікіта Тітов, Сергій Бурбело, Владислав Шерешевський, Тарас Бенях, Роман Зілінко, Сергій Алієв-Ковика.
Куратор візуальної частини проекту – Андрій Єрмоленко. 

Події в рамках виставки

  • 2 вересня 14:00 – подія для дітей: читання-малювання «Маленького Принца», читає телеведучий Павло Костіцин. 
  • 3 вересня 18:00 – «Кохання в Єлисейському палаці», читає актор Роб Фельдман: паліативна тема в творах Еріка-Емманюеля Шмітта; за участі перекладача Івана Рябчія та видавця Анетти Антоненко. 
  • 5 вересня 19:00 – авторські читання оповідань із ілюстрованої збірки оповідань і есеїв «Parasol».
  • 8 вересня 19:00 – благодійний аукціон. 

Parasol – соціальний арт-проект, присвяче¬ний проблемам паліативної допомоги (підходу, до дозволяє полегшити життя смертельно хворих пацієнтів та їхніх родин). Головним інструментом проекту є мистецтво, спроможне привернути увагу пересічних проблеми паліативної допомоги. У проекті поєдналися і людська емпатія, і доброта, і допомога ближньому, і необхідність почути іншого, і вміння помітити його потреби, і психологічна підтримка близьких, і – що не менш важливо – можливість відкрити над іншим «парасольку» підтримки, співчуття та розуміння. 

Парасолька – усесвітній символ паліативної допомоги. Кожен учасник проекту визначає для себе сам, що є його «парасолькою», тобто засобом захисту та підтримки, який образ, сюжет чи сигнал необхідно зафіксувати й донести тут і зараз в Україні зразка 2017-го року. 

Соціальний арт-проект Parasol реалізовується громадською організацією «Фонд «Європа ХХІ» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Співорганізатори виставки соціального арт-проекту Parasol – Ornament Art Space (вул. Анрі Барбюса, 53). Сторінка проекту Parasol у Facebook: facebook.com/parasolartproject



0 коментарів

Залишити коментар

avatar