29 Березня 2024, 10:26 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Андрія Содомори «Афористичні етюди» - 5 Липня 2017

Презентація книги Андрія Содомори «Афористичні етюди»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Липня 2017 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Львівська обласна бібліотека для юнацтва
Адреса: пл. Ринок, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 958


5 липня в приміщенні Львівської обласної бібліотеки для юнацтва пройде презентація книги Андрія Содомори «Афористичні етюди» (Видавництво «Апріорі»). Захід відбудеться за участю: письменника, перекладача Андрія Содомори та засновника видавництва «Апріорі» Юрія Николишина.

Зібрані у книжці афористичні етюди – це зв’язна, в есеїстичному ключі, бесіда про вічне: про світ і людину в ньому, що за ненастанних, упродовж тисячоліть, змін усе-таки в чомусь найсуттєвішому залишаються незмінними, впізнаваними, «про речі, що кожній людині вкрай потрібні, близькі» (Горацій), людині античній – і сучасній… Низка латинських сентенцій, що послужили тут заголовками для етюдів, впроваджено в обіг уперше.

Також під час презентації буде оголошено усі деталі та правила флешмобу «#Афористичні_етюди_з_Содоморою», який триває з 24 червня до 10 вересня на сторінці видавництва у Фейсбуці (https://www.facebook.com/apriori.lviv/) 


5 липня. Початок о 18:00. Вхід: вільний
Львівська обласна бібліотека для юнацтва, пл. Ринок, 9


1 коментарів

avatar
Світ думок, слова Андрія Содомори має життя, душу і увібрав у себе минувшину, крихти живого часу сьогодення митця, нашого часу:

Вцілілій миті тій нема ціни,
Бо час — одлуння втрати:
він — це ми.
"Поезія. Проза"

Думки – це не лише думки, які спонукають до мисленного роздумування, а й згусток енергії слова, рідного слова, яке потребує нашого захисту. Незатишно стало в нашому житті, як і нема спокою, тишини на рідній землі: "Незатишно стало затишній долині у нинішньому світі... Сумна вона. Вже й наче не тиха, а мовчазна. А ще – безіменна" (с. 339). Пильнуймо своєї мови, рідної землі, щоб і ми не стали безіменними! Я ж знаходжу затишок в моїй скромній спробі обстоювати життя рідної мови, серед своїх книжок, в осмисленні багатства думок в книгах Андрія Содомори, у поглибленому вивченні слова рідної мови, "щоб поділитися з кимось, потрібне мистецтво; тут – мистецтво слова (Андрій Содомора, "Листи Плінія молодшого: дивитись – і бачити". – "Дзвін". – 2016. – Ч. 9–10), бо слово-думки рідною мовою зостається навіки. Дослухаймося до порад Горація: "Carpe diem! – Дня не змарнуй!..", бо прийде момент часу, коли будемо шкодувати за втраченим... "Сатурн гладесенько стирає"...
_________________
Не авторизовані цитати — з оприлюднених книжок Андрія Содомори.
Усі не зазначені біблійні вірші процитовано за виданням "Біблія, або Книги Святого Письма Старого і Нового Заповіту" в перекладі професора і митрополита Івана Огієнка. Українське біблійне товариство, 2003.

Залишити коментар

avatar