29 Березня 2024, 08:11 | Реєстрація | Вхід
/ «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології» - 27 Червня 2017

«Турбота як робота: материнство у фокусі соціології»

Категорія: «Події»
Дата: 27 Червня 2017 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 904


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Критика» запрошують на презентацію книжки Олени Стрельник «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології». Учасниці: Олена Стрельник, Ольга Мирцало. Модераторка — Юлія Бентя. Захід відбудеться 27 червня. Початок — о 18.30.

Держава і суспільство очікують, що жінки забезпечуватимуть демографічне зростання та покладають передусім на матерів обов’язок відповідального виконання батьківських функцій. Водночас особливі смисли й досвіди материнства досі перебувають на марґінесі наукових студій і публічного обговорення. Декларативне звеличення материнства як головного «жіночого призначення» дають зручну нагоду далі іґнорувати його роль у механізмі відтворення ґендерної нерівности та знехтувати проблематичність материнських практик турботи про дітей. Загалом ідеться про фундаментальну суспільну недооцінку всієї складности піклування про дитину, яке далеко не обмежується самими лише виявами «дітолюбства», а є насамперед працею, щоденною і кропіткою.


Участь в обговоренні візьмуть:

  • соціологиня, ґендерна дослідниця, докторантка факультету соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олена Стрельник;
  • голова ФБ спільноти «Київ дружній до батьків і малюків», блогерка, мама Ольга Мирцало;
  • Модеруватиме відповідальна редакторка часопису «Критика» Юлія Бентя.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar