23 Квітня 2024, 20:54 | Реєстрація | Вхід
/ «Дитина у звичаях і віруваннях українського народу» - 26 Червня 2017

«Дитина у звичаях і віруваннях українського народу»

Категорія: «Події»
Дата: 26 Червня 2017 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Луцьк
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лесі Українки, 30
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 857


Луцька Книгарня «Є» та видавництво «Інтелектуальна книга» запрошують на презентацію перевидання книжки Марка Грушевського та Зенона Кузелі «Дитина у звичаях і віруваннях українського народу». Захід відбудеться 26 червня, о 18.00.

Ця книжка є унікальною збіркою першоджерельного матеріалу, зібраного священиком, етнографом, єпископом УАПЦ Марком Грушевським наприкінці ХІХ ст., та упорядкованого вченим-етнологом, академіком Зеноном Кузелею. Вперше видання побачило світ у Львові в 1906-му році, проте довгий час лишалося недоступним для широкої аудиторії. Перша частина праці, яка запропонована до уваги читачів, присвячена докладному висвітленню тем, що довгий час були закриті для обговорення: народні уявлення про статеве життя, вірування в те, як утворюється й розвивається плід у лоні жінки, інформація про засоби, за допомогою яких намагалися уникали вагітності, дошлюбні сексуальні практики та їх наслідки тощо. Все це та багато іншого — на сторінках цієї унікальної розвідки, що є класикою української етнографії кінця ХІХ – поч. ХХ ст.

Видання розраховане як на фахівців – етнографів, фольклористів, істориків, педагогів, медиків, так і на всіх охочих дізнатися більше про справжню народну культуру українців.

Учасниці:

  • Ірина Ігнатенко – етнологиня, письменниця, видавчиня;
  • Алла Дмитренко – кандидатка історичних наук, доцентка кафедри документознавства і музейної справи СНУ ім. Лесі Українки.

Луцька Книгарня «Є», вул. Лесі Українки, 30. Тел.: (0332) 72 43 76


0 коментарів

Залишити коментар

avatar