25 Квітня 2024, 11:59 | Реєстрація | Вхід
/ Східноєвропейський роман #7. Єврейські письменники - 25 Червня 2017

Східноєвропейський роман #7. Єврейські письменники

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 25 Червня 2017 (Неділя)
Час: 13:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Остання Барикада
Адреса: Майдан Незалежності, 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: alatyrka
Кількість переглядів: 791


Друзі, у нас остання лекція курсу – і поговоримо ми про творчість тих авторів, які витворюють у світовій літературі окрему «наднаціональну» єдність. З певною мірою неточності можемо назвати їх єврейськими письменниками, хоча писали вони не тільки на івриті чи їдишем: є серед них і ті, кого вважають невід’ємною частиною польської, французької і американської літератур. 

Нобелівські лауреати Шмуель Агнон й Ісаак Башевіс Зінгер; Елі Візель, Єжи Косинський і Юліан Стрийковський – чи поєднує цих настільки різних авторів щось, окрім походження? Чи, розійшовшись у різні літератури, ці письменники дійсно утворюють те явище, яке можна назвати «єврейською літературою центрально-східноєвропейських теренів»? І якщо так, то якою мірою подібний тип «мистецької чуттєвості» впливає на літературу сьогоднішню і чи можемо ми зарахувати до цього «клубу», скажімо, Людмилу Уліцьку


Наостанок спробуємо дати відповідь на достоту «прокляте» питання: що робить центрально-східноєвропейський роман явищем непроминальним і безкінечно важливим – актуальність проблематики чи ті художні пошуки, які присутні у цій прозі? І чи взагалі можливо – і в даному випадку, і в літературі як такій - розмежовувати «етику» й «естетику»? 


25 червня, 12:00 – всі до нас, будемо завершувати! Бронювання столиків: 068 907 1991
Київ, Арт-гастрономічний простір «Остання Барикада», біля Лядських воріт


0 коментарів

Залишити коментар

avatar